Política

La Diputació de València renova la formació al personal directiu de les entitats locals

2 minuts

Vicent Mompó, presenta la 5ª edició del programa formatiu DIVALDirectia

La Diputació de València continua, un any més, formant al personal directiu i a la resta de treballadors amb altes responsabilitats de les entitats locals de la província. El president de la corporació provincial, Vicent Mompó, al costat del diputat de Formació, Ricardo Gabaldón, han presentat este dimarts en la seu d'ADEIT la 5a edició del programa formatiu DIVALDirectia. Es tracta del curs que, des de 2016, ha vingut formant a esta mena de personal pertanyent a ajuntaments, a la mateixa Diputació, i a altres administracions de caràcter local, amb l'objectiu últim de millorar el servei i la gestió de les institucions locals valencianes.

L'impuls d'este programa, coordinat per l'Oficial Major de la Diputació, Juan Jiménez, reafirma l'aposta de l'actual equip de govern per la formació contínua com a eix estratègic per a millorar les administracions locals. "Des de la Diputació de València tenim clar que eixa millora de les nostres institucions implica comptar amb personal directiu altament qualificat i preparat per a afrontar els reptes d'una societat en constant evolució. I en este camí, la formació és una eina clau", ha manifestat Vicent Mompó.

El programa DIVALDirectia, la 5a edició del qual s'estendrà fins a principis de 2026, s'ha convertit en un referent a nivell nacional, gràcies sobretot al seu enfocament pràctic. Tots els alumnes inscrits en el curs elaboren, a la finalització d'este, un pla de millora que, en molts casos, s'ha acabat aplicant posteriorment en la seua respectiva organització. "Això és un clar exemple que esta formació té un impacte tangible en la gestió diària dels nostres ajuntaments", ha subratllat Mompó.

Precisament durant l'acte d'obertura del nou curs, s'han entregat els diplomes als alumnes de l'anterior edició de DIVALDirectia, que han desenvolupat plans de millora sobre diferents matèries, com a urbanisme, noves tecnologies, carreteres, ciutats intel·ligents, millora de l'atenció al ciutadà, comunicació…

"El que demostren iniciatives com esta en últim terme és que la Diputació sempre estarà al costat dels municipis, apostant pel seu desenvolupament. Invertir en formació és invertir en el benestar futur dels nostres pobles i este curs representa una oportunitat per a continuar construint administracions més modernes, inclusives i efectives", ha conclòs el president Mompó, afegint que "el futur dels nostres municipis depén del fet que les persones que lideren les seues institucions estiguen preparades per a dirigir-les, coordinar-les i transformar-les".
 

Renovació de continguts

L'àrea de Formació que dirigix el diputat Ricardo Gabaldón posa en marxa una nova edició que comptarà amb nou professorat, continguts i metodologia. Continua així renovant-se cada any, amb l'objectiu que, a través de la formació dels seus directius, les entitats locals puguen adaptar-se als nous desafiaments de la gestió diària. D'esta manera, el programa, dividit en set mòduls, aborda aspectes de total actualitat com són la transparència institucional, la transformació digital (especialment el paper de la intel·ligència artificial), o la nova legislació que afecta l'administració local.

"Hem de tindre en compte que les entitats locals són les més pròximes al ciutadà, les primeres administracions que atenen els problemes dels seus habitants. Per això és fonamental continuar adaptant els continguts del curs, perquè les nostres institucions puguen evolucionar concorde als temps. Al final esta formació redunda en benefici de tots els valencians", ha destacat Ricardo Gabaldón.

Gabaldón també ha ressaltat l'èxit de les convocatòries entre el personal qualificat de les entitats locals de la província. "Tant esta edició com les anteriors han tingut un gran acolliment entre els nostres treballadors públics. Cada any els nostres tècnics posen tota la seua obstinació a millorar els continguts i en done fe que l'alumnat ix molt satisfet de l'itinerari", ha sostingut el diputat.