La Diputació de València inicia els tràmits per a la construcció d'un nou parc de bombers a Burjassot

Guardar

Parcel·la del nou parc principal de bombers a Burjassot
Parcel·la del nou parc principal de bombers a Burjassot

El president del Consorci de Bombers de València (CPBV) i diputat de Medi Ambient, Avelino Mascarell, ha anunciat l'inici del procés administratiu per a la construcció d'un nou parc principal de bombers a Burjassot, que vindrà a substituir a l'actual, situat en ple nucli urbà del municipi.

Mascarell ha visitat la parcel·la on se situarà el nou parc, en una zona de recent urbanització a les rodalies del nucli urbà, acompanyat per l'alcalde de Burjassot, Rafa García, i el regidor de Servicis Socials, Manuel Pérez Menero, per a analitzar les claus d'un procés que, en paraules del president del Consorci, "permetrà incrementar l'operativitat del Consorci en els municipis que se situen al nord de la ciutat de València".

El president del CPBV s'ha compromés a "agilitzar en la mesura que siga possible tots els tràmits necessaris que comporta este procés, des de la redacció i supervisió del projecte fins a la licitació de l'obra i la mateixa construcció del complex" i ha avançat que "l'objectiu és que el nou parc estiga plenament operatiu abans que acabe 2026".

Avelino Mascarell explica que "traslladar les instal·lacions als afores del nucli urbà millorarà els temps de resposta davant les emergències, ja que la ubicació actual dificulta l'eixida dels camions de bombers, per les dimensions i la densitat de trànsit dels carrers adjacents" i recorda que "l'actual parc de bombers té una antiguitat de més de 35 anys, i tampoc permetria una ampliació en estar situat entre mitgeres".

Per part seua, l'alcalde Rafa García indica que "este nou parc principal a Burjassot es convertix en un referent comarcal i posa en valor també la nostra ciutat com a nucli de comunicacions i nexe d'unió entre diferents poblacions de l'Horta Nord".

"Per a Burjassot -continua l'alcalde- és fonamental la posada en marxa del nou parc de bombers de la Diputació de València, és també un orgull poder albergar-lo i augmentar la dotació de l'actual parc auxiliar amb el qual compta la nostra ciutat. És un projecte que estem segurs redundarà en el benefici de totes i tots els ciutadans de Burjassot i confiem plenament que serà una realitat esta legislatura".

Rafa García conclou que "la cessió dels més 7.000 metres quadrats per a albergar esta nova instal·lació suposa també un revulsiu per a la zona del Barri Empalme i per a tota la ciutat, la qual a poc a poc va fent realitat la seua nova fisonomia i acabant la seua urbanització".

Equipament

El nou parc de bombers de Burjassot s'instal·larà en una parcel·la cedida per l'ajuntament del municipi a la vora del nucli urbà, amb bona connexió amb la Ronda Nord de València.

La nova ubicació, a la qual s'accedix des dels carrers Canaletas, Barranquet, Luis Gonzalvo París i una via per als vianants de la població, compta amb una superfície total de 7.157 metres quadrats, i allotja també una ximenera catalogada com a Bé de Rellevància Local, per la qual cosa es mantindrà un entorn de protecció per a la seua màxima conservació.

L'edifici comptarà amb una planta principal de 3.500 m² en la qual se situarà un hangar per a 12 vehicles i un altre per a vehicles mitjans i auxiliars, així com la zona administrativa, magatzems, i taller.

Així mateix, es construirà una torre d'entrenament 60 m² amb soterrani i 10 altures, i un aparcament cobert amb capacitat per a 12 places.

Destacats