Política

La Diputació de València aprova la construcció d'una nova base per a la UREC al Parc de Bombers de Chiva

1 minut

UREC Chiva

El president del Consorci Provincial de Bombers de València (CPBV), Avelino Mascarell, ha aprovat el projecte d'execució de l'ampliació del Parc de Chiva, el qual inclou la construcció d'un nou edifici que servirà com a base logística de la seua Unitat de Rescat en Emergències i Catàstrofes (UREC).

En este context, s'ha produït una reunió en el mateix parc de bombers entre Avelino Mascarell i l'alcaldessa de Chiva, Amparo Fort, en la qual s'han abordat els possibles terminis perquè comencen les obres de les noves instal·lacions del Consorci.

El president del CPBV ha traslladat a Fort que "esta ampliació d'instal·lacions, amb un nou edifici majoritàriament destinat als membres de la Unitat de Rescat en Emergències i Catàstrofes (UREC), suposa un nou impuls per al Parc de Bombers de Chiva, el qual hui dia ja té una gran importància estratègica per al Consorci".

Per part seua, l'alcaldessa Amparo Fort, s'ha compromés a "col·laborar des de l'Ajuntament de Chiva per a agilitzar en la mesura que siga possible els tràmits que depenen de recursos municipals" i ha apostat per "coordinar les actuacions entre les dues administracions perquè la nova seu de la UREC siga una realitat el més prompte millor".

Una nova base per a la UREC

La nova base logística de la UREC al Parc de Bombers de Chiva, la qual tindrà una superfície total 4.019 m² i ocuparà en la parcel·la una àrea de 374,12 m², suposa un important avanç per a esta unitat, la qual ha participat en missions internacionals com els terratrémols que van patir en 2023 Turquia i Líbia.

Una de les claus de la intervenció, la qual compta amb un pressupost de 676.000 euros, consistix en la creació d'un camp d'entrenament per als integrants de la unitat, que permetrà recrear diversos escenaris d'emergència per a la pràctica de tècniques i estratègies de salvament i desenrunament.

"Es tracta d'un gran avanç -afirma Avelino Mascarell- perquè actualment gran part d'esta formació s'ha de desenrotllar fora de les instal·lacions pròpies del Consorci" i avança que "entre altres elements, s'instal·larà una estructura metàl·lica en la qual també es podran reproduir situacions d'intervenció a diverses altures".

El nou edifici per a la UREC es complementarà amb un espai que servirà com a garatge i magatzem per a les ferramentes que s'utilitzen en les actuacions de salvament i desenrunament; així com un despatx específic per a l'administració de la unitat.