La Diputació de València i l'ajuntament de Llíria completen el projecte de millora de la connexió amb l'A-3 i la CV-35

Guardar

Millora de la connexió amb l'A-3 i la CV-35
Millora de la connexió amb l'A-3 i la CV-35

Una nova glorieta en l'entrada de Llíria pel cementeri i una ronda per a circumval·lar el trànsit de la població completaran el projecte acordat entre l'ajuntament edetà i la Diputació de València en la CV-3706, coneguda com a carretera de la Vilamarxant, que és la via natural de connexió amb l'A-3 a través de la CV-50.

La diputada de Carreteres, Reme Mazzolari, explica que "esta millora partix de la visita que es va fer sobre el terreny per part del personal tècnic de la Diputació i de l'Ajuntament, després d'una completa anàlisi de les necessitats actuals i la projecció a mitjà i llarg termini".

Mazzolari explica que "l'ajuntament ja comptava amb un projecte constructiu, però el cost de l'actuació era inassumible per les arques municipals. Per això s'ha optat per la fórmula del conveni, que ens estalvia el temps i els diners que implicaria la redacció d'un projecte propi de la Diputació".

"Esta fórmula -continua la també vicepresidenta segona de la Diputació- ja s'ha utilitzat a Gandia, i es replicarà amb altres ajuntaments com Puçol, Calles o Llaurí, apostant així per la col·laboració entre administracions".

Repavimentació, glorieta i futura ronda

El projecte constructiu centra la seua actuació principal en el tram que va des del carrer Juan Izquierdo fins a la rotonda de connexió de Benaguasil a CV-35, el qual es millorarà amb actuacions de reparació, pavimentació i senyalització, per tal de millorar la seguretat de la carretera.

En els voltants del cementeri, una glorieta distribuirà el trànsit en totes les direccions, i donarà accés a les zones d'aparcament, en un punt que de manera recurrent presenta dificultats quant al trànsit de persones i vehicles que arriben des de diferents llocs.

D'altra banda, el projecte contempla la millora de la carretera que ve del Barranc de Las Hoyas, i que, en paraules del regidor de Mobilitat Sostenible i Camins de Llíria, Paco García, "ha de ser el punt de partida d'una futura ronda que pacifique el trànsit de la ciutat".

El regidor ha valorat "de manera molt positiva este conjunt d'actuacions sobre un vial que no sols dona servici a la població de Llíria, sinó que és clau com a eix de connexió de tota la comarca, per ser l'eixida cap a l'A3 a través de la CV-50".

Destacats