Política

La Diputació de València actualitzarà amb intel·ligència artificial el padró de tots els municipis de la província

1 minut

Signatura conveni projectes europeus / foto Abulaila

La Diputació de València podrà dur a terme l'actualització de tots els padrons municipals de la província mitjançant un programa d'intel·ligència artificial desenvolupat per la mateixa institució. Este dimecres el Butlletí Oficial de l'estat (BOE) ha publicat la concessió, per part del Govern d'Espanya, d'una ajuda d'1,8 milions d'euros per a la corporació provincial destinada a la transformació digital i modernització dels sistemes de gestió del padró municipal de les entitats locals.

Gràcies a esta ajuda, la Diputació de València podrà completar el desenvolupament d'un programa d'intel·ligència artificial amb el qual la institució provincial regularitzarà el padró municipal de tots els ajuntaments, és a dir, les dades dels habitants i de les llars de tota la província de València. D'esta manera, la Diputació es convertix en líder a nivell nacional en la implantació d'intel·ligència artificial per a les actualitzacions del padró.

El president de la corporació, Vicent Mompó, ha manifestat que "per a nosaltres és un orgull liderar un projecte de tal magnitud. Això situarà a la nostra terra a l'avantguarda en la utilització de tecnologies avançades per a la gestió pública. La implementació d'intel·ligència artificial per a mantindre el padró municipal dels 266 pobles i les 3 entitats locals menors de la província de València no sols ens permetrà tindre accés a informació precisa i en temps real, sinó que també enfortirà la transparència i evitarà pràctiques fraudulentes".

Per part seua, el diputat d'Administració Electrònica, Juan Ramón Adsuara, ha explicat que "gràcies a la intel·ligència artificial tot es farà de manera automàtica, de manera que en el moment en el qual algú es dona de baixa d'un padró, estarà donat d'alta immediatament en el padró del municipi al qual s'haja anat a viure, amb tot el que això suposa d'estalvi en tràmits administratius".

A més de la implantació del programa d'intel·ligència artificial, la Diputació de València dotarà a totes les oficines municipals del padró de nou material informàtic específic, la qual cosa agilitzarà i millorarà significativament la gestió dels tràmits relacionats amb el padró municipal.

El president Mompó ha afegit que "es tracta d'un pas significatiu cap a una administració més eficient i moderna, en benefici de totes les valencianes i de tots els valencians", i ha volgut "agrair l'excepcional coordinació que existix entre la institució provincial i els enginyers informàtics dels ajuntaments, perquè sense la seua col·laboració, això no seria possible".