Juan Carlos Caballero substitueix a Catalá i presenta un PP "perquè València torne a brillar" en el debat electoral d'À Punt

À Punt organitza el debat de camí a les eleccions municipals del 28M en el qual han participat els cinc principals aspirants a l'Ajuntament de València

Guardar

Juan Carlos Caballero (PP) durant el debat electoral municipal d'À Punt
Juan Carlos Caballero (PP) durant el debat electoral municipal d'À Punt

Els cinc candidats a l'Ajuntament de València s'han donat cita hui dijous 18 de maig en el debat electoral organitzat per À Punt de camí a les eleccions municipals del 28 de maig. Un debat que "va a ser una escenificació de tots contra el Partit Popular", però que "enfront del soroll i la crispació servirà per a mostrar el programa electoral del PP perquè València torne a brillar". Així ha començat la seua intervenció Juan Carlos Caballero, número dos en la llista del Partit Popular en la ciutat de València al debat de les eleccions municipals. Caballero ha substituït a María José Catalá, candidata popular a l'alcaldia de València, a causa que la dirigent s'ha mostrat indisposada i no ha pogut assistir al debat de la cadena autonòmica.

El primer bloc del debat ha estat centrat en el problema de l'habitatge en la ciutat de València. Caballero ha identificat aquest assumpte com "un problema real contra el qual l'administració pública no ha fet tot el possible" per posar-li solució. A més, el número dos del PP ha confrontat el projecte de l'actual govern municipal, format per Compromís i el PSPV-PSOE, argumentant que dels "600 habitatges promesos només s'han construït catorze". Així, Caballero ha exposat la fórmula del PP per a posar solució a l'emergència habitacional: la construcció de 1032 habitatges de lloguer assequible dirigides a les persones joves i triplicar les ajudes al lloguer.

Participants al debat electoral municipal d'À Punt
Participants en el debat electoral municipal d'À Punt

"El màxim actiu d'un polític és la credibilitat. Quina credibilitat tenen aquells que situen l'habitatge com un tema principal quan només han construït catorze habitatges públics en huit anys?", ha qüestionat Caballero durant la seua intervenció. A més, el representant del PP ha culpat al govern del Rialto de generar "la major bambolla immobiliària que s'ha vist en la ciutat" on l'import del lloguer "ha augmentat un 26 % i un 30 % el preu de venda".

Una EMT de referència i noves línies de metro

Quant a Mobilitat, Caballero ha advocat per un model urbà que faça de València una "ciutat còmoda, accessible, amable amb el vianant, amb la bicicleta, però també permetre l'ús del cotxe". En aquest sentit, el número dos del PP ha remarcat que molts dels carrils bici de la ciutat, com el situat en la Gran Via Ferrna el Catòlic, "no compleixen els estàndards de seguretat de la DGT". "Si li diu al seu nét que utilitze alguns carrils bici, per què els construeix per als valencians?", ha preguntat Caballero a Joan Ribó, alcalde de València i candidat a la reelecció per Compromís.

Seguint la línia dels carrils bici, Caballero ha subratllat els 120 quilòmetres de carrils bici construïts quan el Partit Popular estava al capdavant de l'Ajuntament de València "enfront dels 60 quilòmetres fets pel Rialto". "El Partit Popular ho va fer de forma planificada i segura; mentre que el senyor Ribó ho ha fet amb un kamikaze al capdavant l'àrea de Mobilitat", ha assegurat Juan Carlos Caballero.

"Un pla de mobilitat ambiciós fet per tècnics experts analitzant rigorosament el risc i la sinistralitat". Així ha descrit Caballero el plantejament de mobilitat que tindrà València si María José Catalá arriba a l'alcaldia de la ciutat. A més, el representant popular ha assegurat que les decisions es prendran consensuades entre el govern municipal, la ciutadania i els comerciants basant-se en informes tècnics de seguretat.

María José Catalá durante la rueda de prensa de presentación de su proyecto de movilidad
María José Catalá durant la roda de premsa de presentació del seu projecte de mobilitat

El programa de Catalá inclou transformar l'EMT perquè siga "referent" a nivell nacional en contraposició amb "l'empresa arruïnada que hi ha ara", ha confirmat. D'aquesta manera, s'augmentaran els horaris, recuperant les quinze línies d'autobús al centre de la ciutat i "reforçant el servei d'autobús cap a les pedanies de la ciutat". En el cas de Metrovalencia, Catalá inclou entre les mesures l'ampliació de la Línia 10 fins a Pont de Fusta o la creació d'una nova línia de metro que unisca els barris de Torrefiel, Benicalap i Ciutat Fallera amb el centre de la ciutat.

Turisme i convivència

En matèria turística, Caballero ha exposat algunes de les principals mesures que impulsarà el PP al capdavant del consistori municipal. D'una banda, retornar el "prestigi" a la Marina de València i reobrir el Palau de la Música que actualment porta quatre anys tancat. A més, ha defensat promocionar "les festes i tradicions de debò com les Falles i no les Regnes Magues". Així, el Partit Popular proposa un turisme de qualitat destacant "el turisme cultural" i defense reivindicar davant el govern estatal la millora del Museu de Belles Arts i la Ciutat de les Arts i les Ciències.

Responent a les acusacions de corrupció que Sandra Gómez, candidata socialista a l'alcaldia de València, Caballero ha al·ludit al fet que el Partit Socialista és el "partit del Tito Berni, o del germà de Ximo Puig investigat per obtindre subvencions públiques per valor de dos milions d'euros a dit", ha remarcat el dirigent popular. "Un dels caps d'una trama corrupta que està sent investigat per la UCO és Rafael Rubio, assessor de Sandra Gómez que cobrava 70.000 euros", ha afegit.

Baixada d'impostos per a posar una "catifa roja" a empreses i emprenedors

En l'últim bloc del debat de la radiotelevisió autonòmica valenciana, Caballero ha mostrat els punts principals del model econòmic que presenta el PP. En matèria tributària, el Partit Popular presenta una baixada generalitzada d'impostos com, per exemple, la reducció del 20 % de l'IBI a les llars per a atraure empreses i "posar-li una catifa roja a l'emprenedoria". "El govern municipal ha reduït el deute municipal perquè han pujat els impostos en 2015 i també en 2019 i no cal ser endeví per a saber què passarà si es repeteix la coalició", ha manifestat Caballero.

"València té 300 milions d'euros en els bancs, però també té rates en els carrers", ha declarat Caballero qui assegura que les inversions en els barris de València han disminuït i "només s'ha gastat el 4,2 % del pressupost" dedicats a aquestes zones de la ciutat. Al mateix temps, el dirigent popular ha argumentat que en els huit anys de legislatura del Rialto "no s'ha construït cap hospital, cap centre de dia, ni nous col·legis ni escoles infantils", ha exemplificat.

"La senyora Gómez parla de passat perquè no té ni present ni tampoc futur i molt ràpid serà passat". En l'àrea de pactes, Caballero ha ressaltat l'ambició d'aconseguir una àmplia majoria "per a governar per a tots els valencians amb autonomia i amb el programa del Partit Popular".

Minut d'or

"Solvència, rigor i sentit comú", tres característiques amb les quals Caballero ha descrit a María José Catalá, candidata del PP a l'Ajuntament de València, durant l'últim minut del debat. Caballero ha demanat el vot a la ciutadania perquè València torne a ser una ciutat "oberta i plena d'oportunitats". Un canvi de rumb de la ciutat per al qual només existeix la papereta del Partit Popular, ha seguit Caballero.

Juan Carlos Caballer (PP) abans del debat electoral municipal d'À Punt
Juan Carlos Caballero (PP) abans del debat electoral municipal d'À Punt

"Perquè València torne a brillar i hi haja un canvi només hi ha una papereta i és la del Partit Popular i la de María José Catalá", ha conclòs Juan Carlos Caballero, número dos de la llista popular a l'Ajuntament de València.

Arxivat a:

Destacats