El Consell impulsa a Brussel·les les reivindicacions agrícoles i turístiques de la Comunitat Valenciana

Guardar

Un camp de carxofes
Un camp de carxofes

El secretari autonòmic de Representació davant la Unió Europea, Pablo Broseta, ha participat este divendres en la reunió de la comissió de Recursos Naturals (NAT) del Comité de les Regions (CdR), on ha defés les reivindicacions del sector agrícola valencià i ha subratllat la importància d'impulsar l'anomenat 'turisme d'arrels' en la Comunitat Valenciana.

Durant la seua intervenció, el secretari autonòmic ha assegurat que "l'agricultura valenciana s'enfronta a desafiaments únics que requerixen solucions específiques. Si volem un sector primari més competitiu, és imperatiu anivellar el terreny de joc per als nostres agricultors, assegurant que tinguen les mateixes oportunitats que els seus homòlegs de tercers països".

En este sentit, Broseta ha destacat que "som ací per a fer valdre les nostres reivindicacions i buscar el suport necessari per al nostre sector agrícola".

En la reunió, a més de les discussions sobre la política agrícola comuna, s'ha debatut la promoció del turisme d'arrels, una estratègia que Broseta considera essencial per a la revitalització local, atés que, tal com ha explicat, "el turisme d'arrels té un enorme potencial per a les nostres regions, no sols com a motor econòmic, sinó també com a mitjà per a preservar i promoure la nostra rica herència cultural". S'entén per turisme d'arrels el que té com a objecte conéixer els llocs en els quals van viure els avantpassats.

Broseta ha conclòs la seua intervenció reiterant el compromís de la Comunitat Valenciana amb una Europa més justa i equitativa per a tots els seus ciutadans i sectors productius i ha subratllat que "continuarem treballant incansablement perquè les nostres veus siguen escoltades i les nostres necessitats ateses en l'àmbit europeu."

Amb esta participació, la Comunitat Valenciana reafirma la seua determinació de defendre els seus interessos en el si de la Unió Europea, buscant sempre el benestar i el desenvolupament sostenible dels seus ciutadans.

La comissió de Recursos Naturals del Comité de les Regions, que aborda qüestions crucials relacionades amb l'agricultura i el turisme, oferix una plataforma vital perquè les regions europees presenten els seus interessos i necessitats. En este sentit, Broseta ha assenyalat que ha utilitzat esta oportunitat per a destacar la urgència de polítiques equitatives que beneficien als agricultors de la Comunitat Valenciana.

Comité de les Regions: la veu de les regions a Europa

El Comité de les Regions és una assemblea consultiva de la UE que representa a les regions i ciutats de la Unió Europea, permetent que les seues veus siguen escoltades en el procés legislatiu de la UE. La seua dimensió regional és crucial per a assegurar que les polítiques europees s'ajusten a les realitats locals i regionals.

El seu treball s'organitza en sis comissions expertes entre les quals, la comissió de Recursos Naturals se centra en la política agrícola, el desenvolupament rural i el turisme sostenible, entre altres temes.

Destacats