El Consell anuncia els onze projectes empresarials als quals es destinaran 263 milions d'euros

Guardar

La consellera d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, i el president de la Generalitat Valenciana, Carlos Mazón
La consellera d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, i el president de la Generalitat Valenciana, Carlos Mazón

El Consell anuncia els onze projectes empresarials als quals es destinaran 263 milions d'euros en el marc partida d'ajudes pluriennal, destinada a impulsar projectes estratègics. D'esta manera ho ha anunciat la consellera d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, qui assegura que esta inversió generarà al voltant de mil llocs de treball a la Comunitat Valenciana.

Montes ha protagonitzat este dimecres un desdejuni informatiu de 'Nueva Economía Forum', la presentació del qual ha sigut a càrrec del president de la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (CEV), Salvador Navarro.

Durant la seua intervenció, ha explicat que s'ha tancat la convocatòria de la partida destinada a projectes estratègics per a 2024, 2025 i 2026, que es publicarà en els pròxims dies i que ha rebut 26 propostes.

El Consell ha seleccionat onze projectes presentats per sis empreses de València, quatre d'Alacant i una de Castelló que rebran una injecció de fons públics de 19 milions d'euros i suposaran una inversió de més de 263 milions d'euros.

Montes ha detallat que estos projectes estan relacionats amb la "sostenibilitat i noves fonts d'energia", el sector aeroespacial i el biosanitari.

Paral·lelament, la consellera ha recordat que el president de la Generalitat, Carlos Mazón, va anunciar la setmana passada la posada en marxa d'una Oficina Valenciana d'Inversions que "durà a terme totes les funcions d'avaluació, classificació, acompanyament i gestió de qualsevol projecte".

La consellera ha afirmat que els inversors valoren "molt bé" la labor realitzada per la Generalitat per a localitzar sòl industrial, donar facilitats per a la implantació i la tramitació exprés de procediments administratius, i especialment valoren l''aftercare', el cuidat de després que li donem a estes inversions, sobretot a les estrangeres que trepitgen per primera vegada sòl valencià", ajudant en tràmits "tan quotidians com col·legis, habitatges, altes de línies de telefonia i bancs".

La nova oficina, ha destacat, assignarà a cadascuna de les inversions un cap de projecte que s'encarregarà de "gestionar des del principi fins al final tota la iniciativa de nova inversió" i actuarà com a interlocutor davant altres departaments de la Generalitat, oferint assessorament personalitzat. A més, ha remarcat que "tots els projectes d'inversió que siguen tramitats per esta oficina tindran un caràcter estrictament confidencial".

Destacats