Compromís reclama recuperar la banda municipal per a l'exaltació de la Fallera Major

Guardar

Exaltació de la fallera major infantil
Exaltació de la fallera major infantil

El regidor de Compromís a l'Ajuntament de València, Pere Fuset, ha explicat que preguntarà al Ple d'octubre si el govern de Catalá i Vox "tornarà a marginar la música i els balls valencians en l'exaltació de la Fallera Major després que l'any passat reciclaren un musical de Madrid amb un cost econòmic molt elevat i que va suposar un menyspreu per al sector cultural valencià".

A més, Fuset ha recordat que el contracte de l'any passat es va fer només a una setmana de l'exaltació, i ha criticat que "com va passar com la cavalcada de Reis, a la improvisació se suma el menyspreu al patrimoni cultural valencià i a possibles irregularitats en la gestió del contracte, que ha acabat denunciat en antifrau.

"L'exaltació de la Fallera Major de València és una oportunitat per a mostrar la riquesa de la música i folklore valencià, per això, volem reclamar a Català, amb temps, que rectifique i no margine la cultura valenciana d'un dels actes més solemnes de les Falles de València", ha dit Fuset.

A més, el regidor valencianista, ha comentat que està "sorprés" perquè "l'any passat Ballester justificara la contractació del musical de Madrid per a poder oferir un espectacle de primer nivell". Per a Fuset, "Catalá està a temps de rectificar i recuperar la participació de la banda municipal per a l'espectacle de l'exaltació així com la participació dels grups de ball i de dolçaines que en anys recents han demostrat que la cultura valenciana és més que digna per a un acte així".

Per últim, Fuset ha recordat que els darrers anys amb el govern de Compromís "s'havia apostat per espectacles Made in València, com l'espectacle dedicat a Sorolla del grup Les Folies, que l'any 2022 va costar uns 2.500 euros, en contraposició als 19.000 euros de l'espectacle reciclat de Madrid del 2023.

Destacats