Compromís reclama al govern de Mazón que rectifique i condemne el genocidi que està sofrint el poble palestí

Guardar

Isaura Navarro
Isaura Navarro

La portaveu adjunta de Compromís a Les Corts, Isaura Navarro, ha denunciat hui que "patim un govern valencià que ha recolzat al genocida govern d'Israel, que està massacrant a la població palestina".

Davant l'agreujament dia a dia de la situació a Gaza, Compromís ha registrat una bateria de preguntes en les Corts per inquirir al govern de Mazón sobre si pensa corregir ja la seua postura per deixar de dona suport a un govern genocida. "Volem saber si el Consell pensa posicionar-se al costat del dret humanitari internacional, del costat de les víctimes, del costat de la labor que realitza l'agència de les Nacions Unides per a les persones refugiades palestines, UNRWA. També creiem necessari que el Govern Valencià explique si dona suport al reconeixement de l'Estat Palestí", ha argumentat la parlamentària.

Com lamenta Navarro l'únic que ha fet el govern de PP i Vox respecte al que està passant a Gaza és posar en suspensió els fons destinats a la UNRWA. Una vegada coneguda que la investigació externa encapçalada per l'exministra d'Exteriors francesa Catherine Colonna per a examinar la labor de l'UNRWA, ha conclòs que les autoritats israelianes no han presentat proves que acrediten els vincles terroristes atribuïts a diversos dels seus treballadors, Compromís vol saber si el Govern Valencià considera que ha sigut enganyat pel Govern d'extrema dreta de Netanyahu, quan va decidir la paralització dels fons destinats a l'Agència de l'ONU per a les persones Refugiades Palestines.

"Des de Compromís li exigim al Consell una rectificació d'esta mesura tan injusta, tota vegada que segons indica el mateix informe, davant l'absència d'una solució política entre Israel i els palestins, la labor de l'agència és irreemplaçable i indispensable. Ara mateix s'està perpetrant un genocidi a Palestina i encara hui el govern valencià no ha sigut capaç de condemnar-lo, malgrat que està sent televisat diàriament", ha conclòs Navarro.

Arxivat a:

Destacats