Compromís exigix a Mazón que rectifique i derogue la "llei de la discòrdia"

La portaveu de Compromís en Les Corts, Isaura Navarro, recorda al President de la Generalitat que "encara és a temps de formar part de la majoria democràtica"

Guardar

Isaura Navarro portaveu de Compromís en Les Corts
Isaura Navarro portaveu de Compromís en Les Corts

La portaveu adjunta de Compromís en Les Corts, Isaura Navarro, ha exigit al president de la Generalitat, Carlos Mazón, que "es desdiga, aprofitant que Vox ja no forma part del Consell, i rectifique la seua postura sobre memòria democràtica". D'esta manera, Navarro insistix al cap del Consell que encara "és a temps de derogar de manera immediata la mal anomenada llei de concòrdia i sumar-se a la majoria democràtica, abandonant la reivindicació del feixisme que suposa la llei aprovada amb els vots del PP i Vox", li ha instat.

En esta línia, ha criticat que "la llei de la discòrdia del PP i Vox ha fet molt de mal a les víctimes de la dictadura franquista i a les víctimes de la guerra civil, volent confrontar a la societat, deixant-nos un relat infame d'una gran mentida".

Després de l'eixida de la formació ultra del govern valencià, la portaveu de Compromís subratlla que "és ara el moment d'aprofitar i tornar a la legalitat democràtica i al reconeixement històric de les persones que van lluitar per la democràcia en forma de república", ha sostingut Navarro, segons ha indicat la coalició valencianista en un comunicat.

La diputada de Compromís ha ressaltat que "les víctimes i els familiars d'estes persones, van perdre la vida, van ser torturats i expulsats del nostre país per defendre els valors que hui dia se suposa que tots abracem i mereixen el reconeixement que la nova llei els ha robat".

"Mazón ja s'ha pronunciat sobre el manteniment d'esta llei, però li reclamem seguir l'exemple de companyes del seu partit com la presidenta d'Extremadura, María Guardiola, que s'ha negat a aprovar una llei com eixa en la seua autonomia", ha declarat, al mateix temps que ha asseverat que "no fer-ho seria continuar insistint que està més prop dels valors feixistes que de la democràcia".

Destacats