Compromís exigix a Catalá ratificar València com una ciutat d'acolliment i reforçar l'atenció als xiquets i xiquetes migrants

La coalició valencianista presenta una moció en el Ple municipal per a rebutjar les manifestacions racistes que criminalitzen als menors migrants

Guardar

 La regidora de Compromís per València, Lucía Beamud
La regidora de Compromís per València, Lucía Beamud

La regidora de Compromís Lucía Beamud recorda que “amb molt d’orgull des del govern progressista vam declarar que València una ciutat refugi. Per això des de Compromís presentem esta moció al Ple de l’Ajuntament per ratificar que València continua sent una ciutat d’acollida, que compleix amb el Dret internacional i la pròpia Constitució espanyola front els moviments polítics que promouen l’odi, el racisme i l’assenyalament de la pobresa. València representa el respecte i la garantia cap als drets humans i no els comentaris racistes d’algunes regidores de la senyora Catalá”.

Compromís exigeix que el Ple municipal mostre la seua solidaritat amb les autoritats municipals i autonòmiques de les Illes Canàries en la gestió de la crisi migratòria i rebutge les manifestacions racistes, aporofòbiques o que criminalitzen als menors migrats, emeses per dirigents polítics o socials en les darreres setmanes, en relació als acords als quals s’han arribat al si de la Conferència Sectorial d’Infància i Adolescència.

També demana que València col·labore amb la resta d’ajuntaments i administracions de l’Estat per descongestionar els serveis socials i d’acollida canaris, des de la solidaritat interterritorial i el respecte als drets humans dels menors que arriben a les costes de l’Estat fugint de la guerra, la persecució i la fam, i demanden asil. En este sentit, reclama al govern municipal reforçar el treball en xarxa amb les entitats socials especialitzades en acolliment i atenció primerenca dels xiquets i xiquetes migrants.

La moció presentada per Compromís insta als governs de les comunitats autònomes de l’Estat a seguir negociant un acord comú de repartiment de xiquets i xiquetes migrants que pose en el centre la protecció i els drets de la infància i garantir el suport psicològic i social dels menors que han patit traumes a causa d’experiències migratòries o de conflicte. A més insta a la Generalitat Valenciana a mostrar la seua disposició per acollir els menors nacionals o migrants, sense distinció d’origen, en situació de desampara i a dotar els recursos que siguen necessaris per garantir una vida digna.

La regidora Lucía Beamud assenyala que “la proposta de determinats moviments racistes contra la immigració provinent del continent africà, que proposa l’expulsió immediata de menors als seus països d’origen és, a més il·legal i contrària als drets humans, una proposta fal·laç dirigida a generalitzar i deshumanitzar la infància migrant, que en molts casos no es pot identificar com a originària de cap Estat. Per això, des de Compromís fem una crida a les forces polítiques democràtiques a sumar-se a esta proposta que garanteix la protecció de la infància i posar fre a tots els moviments i veus que promouen l’odi i el racisme”.

Destacats