Compromís estarà al costat del moviment LGTBI de València i serà “un dic de contenció” a les polítiques de PP i Vox els pròxims 4 anys

Compromís prepara una “mobilització històrica” per a l’orgull del 24 de maig a València.

Guardar

Reunió Sectorial LGTBI de Compromís
Reunió Sectorial LGTBI de Compromís

Compromís serà la garantia dels drets de les persones LGTBI, estarà al costat del moviment i serà un “dic de contenció” a les polítiques de PP i Vox els pròxims quatre anys, reivindicant els drets conquerits en els últims vuit anys i estant vigilants perquè no es consume ni un pas enrere en tot el que ja s’ha aconseguit per al col·lectiu. Esta és la fulla de ruta que s’ha marcat la coalició valencianista en la seua sectorial LGTBI, reunida en la seu de la plaça del Pilar.

La llei LGTBI més avançada d’Espanya, aprovada per les Corts Valencianes en 2018, així com la llei Trans aprovada este mateix any, la xarxa d’oficines integrals LGTBI “Orienta”, facilitar les celebracions de l’orgull arreu de tot el territori valencià, amb l’entrada simbòlica a la plaça de l’Ajuntament en el cas de València, la constitució del Consell Valencià LGTBI -que perseguix la igualtat del col·lectiu-, o el projecte de l’“Aramari de la Memòria”, -que rescata de l’oblit l’activisme LGTBI valencià-, són alguns exemples de polítiques que Compromís reivindicarà i denunciarà qualsevol intent d’eliminar.

La sectorial LGTBI de Compromís, formada per militants i simpatitzants, però també per càrrecs públics, com el vicealcalde en funcions i regidor de València Sergi Campillo, la regidora en funcions Luisa Notario, el diputat de les Corts Valencianes Francesc Roig, el Secretari autonòmic d'Igualtat i Diversitat en funcions Rubén Sancho, i el Director General d’Igualtat en funcions José de Lamo, també ha parlat de la importància de la manifestació del pròxim 24 de juny.

Per a la coalició valencianista és molt important dur a terme una “mobilització històrica” i omplir els carrers, ja que els drets de “moltíssimes persones” que formen el col·lectiu LGTBI estan en “seriós risc”. Per això, des de Compromís, es fa una crida a la participació en la manifestació de l’orgull d’enguany i faran un esforç de mobilització i visibilització.

Per a Compromís serà un eix prioritari els pròxims quatre anys defensar els drets de les persones LGTBI, “un aspecte que traspassa les idees polítiques concretes que puga tindre cadascú, un element bàsic i fonamental de la vida de les persones” i posarà “peus en paret” a qualsevol retallada de drets que vinga per part de PP i Vox.     

PANCARTA LGTBI AL BALCÓ

Altre tema d’actualitat que s’ha tractat en la reunió és la pancarta dedicada a l'Orgull en el balcó municipal, que es desplegarà el divendres, dia 16. En eixe sentit, l’alcalde en funcions, Joan Ribó, ha dit que es tracta “d’una pancarta que forma part de l'habitual campanya de visibilització i reivindicació amb motiu del mes de l’orgull, que es va posar per primera vegada amb el nostre govern, a més d’altres accions com la il·luminació d'edificis, fonts o la Porta de la Mar amb la bandera Arc Iris”.

“Ara esperem que el PP no esborre els colors de la diversitat i no aplique ací el que ha fet en altres ajuntaments on ha governat -o en este mateix quan era al poder- que, bàsicament, era amagar qualsevol cosa que tinga a vore amb l’Orgull i amb la revindicació del col·lectiu LGTBI”.

Arxivat a:

Destacats