Política

Compromís denuncia el monopoli del PP i Vox en els Gay Games de València

1 minut

Lluïsa Notario en una roda de premsa

Compromís denuncia el monopoli del PP i Vox en els Gay Games i la manipulació de les dates per a controlar l'Orgull a València. La regidora Lluïsa Notario critica l'anunci realitzat pel govern municipal, liderat per María José Catalá, que ha fixat la data per als Gay Games a València: "Des de Compromís estem molt preocupats i vam mostrar el nostre total rebuig davant esta nova maniobra política per a controlar l'esdeveniment al marge de les associacions LGTBI".

Lluïsa notari declara que "este anunci posa de manifest una vegada més el control absolut de PP i VOX sobre els Gay Games. És lamentable que, mentres el moviment associatiu LGTBI valencià s'assabenta per la premsa de la data de celebració, el PP menysté una altra vegada més als qui realment lluiten cada dia per i per a la comunitat LGTBI a València".

D'altra banda, Notario qüestiona la idoneïtat de les dates triades per als Gay Games, destacant que "per primera vegada l'esdeveniment coincidirà amb la celebració de l'Orgull". "Esta coincidència amb l'Orgull LGTBI de 2026 no és una mera casualitat, sinó una estratègia deliberada del govern de la senyora Catalá per a controlar tots dos esdeveniments en 'un dos per un'".

La regidora i activista LGTBI Lluïsa Notario ha subratllat que esta situació evidencia el patró d'instrumentalització i monopolització dels esdeveniments LGTBI per part del PP i Vox: "Des de Compromís hem denunciat en nombroses ocasions este intent de controlar i desviar les reivindicacions i la lluita LGTBI. L'actual govern municipal continua demostrant la seua falta de compromís amb les persones LGTBI i la seua preferència per utilitzar estos esdeveniments per al seu propi benefici polític i econòmic".