Compromís advertix que no tindre el mateix tracte que Catalunya és un "motiu per a deixar de donar suport" al Govern

Guardar

El síndic de Compromís a Les Corts, Joan Baldoví. Foto de José Cuéllar
El síndic de Compromís a Les Corts, Joan Baldoví. Foto de José Cuéllar

El síndic de Compromís en Les Corts, Joan Baldoví, ha defés que en matèria de finançament "el que es faça a Catalunya s'ha de fer en la Comunitat Valenciana", ha assenyalat que esta és una "condició 'sine qua non'" per a la seua formació i ha indicat que un tracte desigual a l'autonomia valenciana respecte a la catalana pot ser "un motiu per a deixar de donar suport" al Govern.

Així s'ha pronunciat el síndic de Compromís en declaracions en corredors de Les Corts després que la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, haja considerat que les "qüestions singulars" que tenen algunes comunitats autònomes com Catalunya "han de tindre un tractament especial" en matèria de finançament autonòmic, encara que ha insistit a dur a terme una negociació al costat de la resta de comunitats autònomes per a impulsar un model que siga vàlid per a totes.

"Nosaltres no podríem entendre que sent la comunitat pitjor finançada, no tinguérem el mateix tracte que Catalunya", ha manifestat el síndic, i ha afegit que ja van votar en contra del contingent basc en el Congrés perquè "les coses s'han de resoldre a aquells que més les necessiten, i els qui els necessiten són comunitats autònomes com la valenciana, com Murcia i com Andalusia".

En eixe sentit, ha remarcat que no acceptaran "cap acord que no tracte en igualtat de condicions a la nostra comunitat autònoma". Preguntat per la possibilitat que deixen de fer costat al Govern si hi ha un acord desigual, ha assenyalat que la ministra haurà de dir "quin és el tracte que haurà de fer" amb la Comunitat Valenciana.

"En el nostre enteniment, els valencians som els pitjors finançats i, per tant, hem de tindre, si hi ha un tracte per a una comunitat autònoma, eixe mateix tracte s'ha de fer amb la Comunitat Autònoma Valenciana", ha afegit.

LLEI DE TRACTE JUSTO

D'altra banda, Baldoví ha animat al president de la Generalitat, Carlos Mazón, a donar suport a la Llei de Tracte Just, que espera que es puga debatre en el pròxim ple de la cambra "ja que han entrat les cinc lleis del Grup Parlamentari Popular i de Vox".

"Perquè ara estaria bé que entrara la llei de Tracte Just, que parla justament del finançament, un problema fonamental per als valencians. I espere que el Partit Popular i el senyor Mazón voten a favor", ha assenyalat i ha esperat que arribe al Congrés, allí s'aprove i "sis mesos després, tindríem finançament".

Arxivat a:

Destacats