Política

Carlos Mazón reclama al Govern central el pagament de les ajudes promeses al sector de la ceràmica per la cogeneració

1 minut

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, visita TAU Porcelánico

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha reclamat a l'executiu central que "complisca amb la seua promesa i abone el deute que té amb el sector de la cogeneració, una opció energètica alternativa i complementària que dona més avantatge competitiu a la indústria ceràmica i que fa anys que està bloquejada pel Govern d'Espanya".

Així s'ha expressat el cap del Consell en la visita a les instal·lacions de la firma TAU Porcelánico, en la qual ha estat acompanyat per la consellera d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, la presidenta de la Diputació de Castelló, Marta Barrachina, i l'alcaldessa de Castelló, Begoña Carrasco.

El màxim representant de l'executiu valencià ha lamentat que "la subhasta de cogeneració està paralitzada des de 2021" i ha reclamat "l'actualització dels sistemes retributius i la pròrroga de dos anys en l'operativitat de les plantes fins que es culmine el nou marc jurídic". Per a Mazón, "la inacció del govern d'Espanya està llastrant la competitivitat del sector de la cogeneració i de l'activitat de moltes empreses".

D'esta manera, el president ha reiterat el "suport del Consell a la indústria ceràmica, un sector estratègic per a la província, la Comunitat Valenciana i el conjunt d'Espanya per la seua capacitat per a generar ocupació, apostar per la investigació, fomentar la marca Espanya pel món, i innovar en sostenibilitat". Així mateix, ha valorat el compromís del clúster ceràmic "amb la sostenibilitat i l'ús d'energies renovables".

Mazón ha assenyalat que "el sector està fent un gran esforç per a continuar sent competitiu en uns moments complexos" i per això ha reclamat "prioritat per part del Govern d'Espanya a esta indústria tan important i fonamental per a la nostra economia". Igualment, ha reiterat "el compromís d'este Consell per a defendre els seus interessos a Madrid i Brussel·les".

Indústria estratègica

Mazón ha reivindicat "el diàleg i la col·laboració amb el sector per a desenvolupar accions concretes que milloren la competitivitat d'un sector líder mundial en la producció de taulells i rajoles amb més de 100 empreses que generen 15.000 ocupacions directes".

El president també s'ha referit a l'aposta que està fent el Govern Valencià per a afavorir la dinamització econòmica amb iniciatives de simplificació administrativa, per a eliminar burocràcia i facilitar l'activitat empresarial, o la supressió de l'impost de donacions i successions.