Carlos Mazón reclama al Govern central el pagament de les ajudes promeses al sector de la ceràmica per la cogeneració

Guardar

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, visita TAU Porcelánico
El president de la Generalitat, Carlos Mazón, visita TAU Porcelánico

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha reclamat a l'executiu central que "complisca amb la seua promesa i abone el deute que té amb el sector de la cogeneració, una opció energètica alternativa i complementària que dona més avantatge competitiu a la indústria ceràmica i que fa anys que està bloquejada pel Govern d'Espanya".

Així s'ha expressat el cap del Consell en la visita a les instal·lacions de la firma TAU Porcelánico, en la qual ha estat acompanyat per la consellera d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, la presidenta de la Diputació de Castelló, Marta Barrachina, i l'alcaldessa de Castelló, Begoña Carrasco.

El màxim representant de l'executiu valencià ha lamentat que "la subhasta de cogeneració està paralitzada des de 2021" i ha reclamat "l'actualització dels sistemes retributius i la pròrroga de dos anys en l'operativitat de les plantes fins que es culmine el nou marc jurídic". Per a Mazón, "la inacció del govern d'Espanya està llastrant la competitivitat del sector de la cogeneració i de l'activitat de moltes empreses".

D'esta manera, el president ha reiterat el "suport del Consell a la indústria ceràmica, un sector estratègic per a la província, la Comunitat Valenciana i el conjunt d'Espanya per la seua capacitat per a generar ocupació, apostar per la investigació, fomentar la marca Espanya pel món, i innovar en sostenibilitat". Així mateix, ha valorat el compromís del clúster ceràmic "amb la sostenibilitat i l'ús d'energies renovables".

Mazón ha assenyalat que "el sector està fent un gran esforç per a continuar sent competitiu en uns moments complexos" i per això ha reclamat "prioritat per part del Govern d'Espanya a esta indústria tan important i fonamental per a la nostra economia". Igualment, ha reiterat "el compromís d'este Consell per a defendre els seus interessos a Madrid i Brussel·les".

Indústria estratègica

Mazón ha reivindicat "el diàleg i la col·laboració amb el sector per a desenvolupar accions concretes que milloren la competitivitat d'un sector líder mundial en la producció de taulells i rajoles amb més de 100 empreses que generen 15.000 ocupacions directes".

El president també s'ha referit a l'aposta que està fent el Govern Valencià per a afavorir la dinamització econòmica amb iniciatives de simplificació administrativa, per a eliminar burocràcia i facilitar l'activitat empresarial, o la supressió de l'impost de donacions i successions.
 

Destacats