Política

Carlos Mazón posa en valor el sector industrial com "un dels grans pilars sobre els quals s'asseu el desenvolupament de la Comunitat Valenciana"

1 minut

El president de la Generalitat, Carlos Mazón

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha posat en valor el sector industrial per constituir "un dels grans pilars sobre els quals s'asseu el desenvolupament de la Comunitat", juntament amb el turístic i l'agroalimentari.

Així s'ha manifestat el cap del Consell durant el recorregut que ha realitzat als certàmens Hàbitat, Textilhogar, Espacio Cocina, Iberflora i Eurobrico en Fira València en el qual ha estat acompanyat per la consellera d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes.

El cap del Consell ha destacat l'activitat de Fira València i ha assenyalat Hàbitat com "l'esdeveniment industrial més important d'Espanya i de les grans fires europees". En este sentit, ha remarcat que el primer dia del certamen es va registrar un 30% més de visitants que l'any passat. Igualment, ha indicat que el grup d'esdeveniments firals que se celebren estos dies en Fira València "han penjat oficialment el cartell que no hi ha bitllets".

En declaracions als mitjans de comunicació, Carlos Mazón ha recalcat "el lideratge de la Comunitat Valenciana en la creació d'ocupació industrial en l'últim any a Espanya" ja que en l'actualitat les tres províncies sumen 385.100 empleats en les diferents activitats industrials, la qual cosa suposa la millor dada del nostre territori dels últims 16 anys.

En este sentit, ha assenyalat que la Comunitat "xafa fort en desenvolupament industrial" gràcies a la nostra capacitat d'exportació, disseny i producte de "primer nivell".

Així mateix, ha ratificat el seu compromís per a "continuar avançant en la rebaixa de la pressió fiscal, la simplificació administrativa i l'estratègia de reindustrialització" per a impulsar el teixit productiu valencià.

Així, ha destacat la inversió de més de 2.000 milions d'euros de pressupost públic en els pròxims 4 anys en l'Estratègia de Reindustrialització "que generarà un moviment econòmic de més de 10.000 milions d'euros".

Carlos Mazón ha manifestat que la Comunitat Valenciana mira cap al sector industrial "amb ganes de créixer" i ha remarcat l'objectiu del Consell d'augmentar el pes de la indústria en el nostre Producte Interior Brut fins al 20% i d'incrementar el sòl industrial en 10 milions de metres quadrats.

Un aparador de la qualitat, el disseny i la innovació

Fira Hàbitat València aferma la trajectòria de creixement de les últimes edicions i completa el seu aparador amb una nova edició de Textilhogar Home Tèxtils Prèmium i de la biennal Espacio Cocina SICI per a mostrar les novetats i tendències en moble, il·luminació, descans i decoració. Enguany compta amb més de 510 expositors directes i 925 firmes nacionals i internacionals, un 20% dels quals procedents de 16 països i es preveu més de 45.000 visitants.

A més, durant esta setmana Fira València també acull Iberflora i Eurobrico. Així, entre els cinc certàmens es reunixen més de 1.500 empreses expositores i entorn de 60.000 compradors professionals.

Estos esdeveniments ocuparan més de 150.000 metres quadrats en Fira València, consolidant-se com el més gran que se celebrarà enguany al nostre país. De fet, tots els pavellons disponibles del recinte firal estaran ocupats per la celebració simultània d'estos cinc esdeveniments.