Carlos Mazón: "Masol Iberia Biofuel invertirà 30 milions d'euros en la Comunitat Valenciana per a produir combustibles renovables"

Guardar

El president de la Generalitat Valenciana, Carlos Mazón. Foto Rober Solsona
El president de la Generalitat Valenciana, Carlos Mazón. Foto Rober Solsona

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha destacat que el Govern valencià ha resolt la modificació de l'Autorització Ambiental Integrada (AAI) a l'empresa Masol Iberia Biofuel, la qual cosa li permetrà utilitzar oli usat de cuina i grassa animal per a la fabricació de biodièsel.

El cap del Consell ha explicat que gràcies a la resolució d'este tràmit, la companyia realitzarà "una inversió de 30 milions d'euros en la Comunitat Valenciana per a la producció d'este combustible renovable", una iniciativa que generarà ocupació directa i indirecta.

Així mateix, ha destacat que, amb esta autorització, "que ha estat paralitzada durant anys per una gestió ineficient" la companyia augmentarà la producció de biodièsel fins a les 600.000 tones a l'any. Així, ha explicat que per al govern del canvi "és un acte de justícia accelerar els tràmits perquè les empreses puguen invertir", al mateix temps que ha afirmat que "l'acció d'este Consell és prioritzar, agilitzar i ser eficients per a atraure projectes que beneficien als ciutadans i que no queden embossats entre tràmits com passava anteriorment".

En este sentit, el president ha ressaltat que "este Consell continua complint amb el seu compromís de desbloquejar projectes estratègics que generen ocupació i riquesa en la Comunitat Valenciana i que conjuguen creixement econòmic amb la protecció del medi ambient".

Així, ha posat com a exemple a Masol Iberia Biofuel, que produirà combustibles renovables i "serà un model d'economia circular, ja que utilitzarà residus com a matèria primera per a convertir-los en energia neta".

Durant la seua intervenció, Carlos Mazón ha assenyalat que "és l'hora de les inversions i l'atracció d'empreses a Castelló i en tota la Comunitat Valenciana". D'esta manera, ha posat en valor mesures com el Pla Simplifica, la seguretat jurídica o la reforma fiscal "per a posicionar a la nostra terra com un territori atractiu per a la inversió, l'ocupació i la cohesió social que són l'avantsala de millors polítiques sociosanitàries que és l'objectiu final de la Generalitat Valenciana i els ciutadans".

Així mateix, ha incidit en el fet que esta inversió "consolida a Castelló com un actor fonamental en la nova economia verda" i ha recordat que a esta inversió, se sumen altres fonamentals com el projecte HyVal de BP per a la producció hidrogen verd i el d'Armonia Green Comunitat Valenciana d'Ignis Energia per a l'obtenció d'amoníac verd.

Impuls a l'economia circular en la Comunitat

Carlos Mazón ha posat en valor la importància de l'economia circular "per aportar robustesa al teixit empresarial i productiu d'un país, ja que la interconnexió entre els diferents actors millora la seua resposta davant els futurs reptes".

En este sentit, ha subratllat que estes mesures "es traduïxen en confiança per a atraure inversions, fomenten la col·laboració publicoprivada i la innovació tecnològica". A més, ha recordat que tot això, al seu torn, "redunda en millores de la competitivitat i, amb això, en la creació d'ocupació i prosperitat".

Al mateix temps, ha assenyalat que "tota la cadena de valor del sector residus té en la innovació una oportunitat per a reduir emissions de gasos d'efecte d'hivernacle, minimitzar riscos ambientals, optimitzar recursos i generar valor".

El cap del Consell ha destacat que amb esta mena d'iniciatives "contribuïm al desenvolupament sostenible de manera clara, a conservar els nostres recursos i a ser més respectuosos i sostenibles amb el nostre present i futur". Igualment, ha apuntat que "amb estos projectes d'economia circular millorem la qualitat de vida de la nostra societat amb exemples concrets, una inversió real i una aposta certa per la sostenibilitat".

Destacats