Política

Carlos Mazón: "La marca Espanya no seria la mateixa sense la Comunitat Valenciana i els seus ambaixadors empresarials"

1 minut

Carlos Mazón en la jornada DIRCOM España

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha afirmat que “la marca Espanya no seria la mateixa sense la Comunitat Valenciana i sense els seus ambaixadors empresarials”.

Així ho ha assenyalat durant la clausura de la jornada ‘Comunitat Valenciana: Motor de l’Economia de la Marca Espanya’, organitzada per l’Associació de Directius de Comunicació (DIRCOM), en la qual ha defés que el nostre territori “és una bona elecció per a viure, treballar, invertir, innovar i descansar” i ha remarcat la seua capacitat “per a saber fer amb tot el que li ha sigut donat”.

Carlos Mazón ha subratllat el caràcter mamprenedor, exportador, i l’ambició de la Comunitat Valenciana, així com el seu divers teixit productiu, del qual ha destacat la seua aposta per “la competitivitat i la innovació”.

Així, ha mostrat el seu orgull per “l’esperit de l’empresa valenciana” en el qual “hi ha generositat, treball en equip i enteniment i des del qual es contribuïx a crear marca Comunitat Valenciana i també marca Espanya”.

Així mateix, ha incidit en el fet que la Comunitat “no té por de competir” amb altres territoris “sempre que l’àrbitre no xiule a favor injustament d’un equip”. Per això, ha sol·licitat “igualtat de condicions i un àrbitre equànime”, en al·lusió al debat sobre el finançament autonòmic, al mateix temps que ha manifestat que “continuarà reivindicant igualtat i el que ens mereixem”.

En el seu discurs, el cap del Consell ha recordat que la Comunitat Valenciana aporta el 10 % del PIB nacional i “és la comunitat autònoma que més empreses i ocupació ha creat de tota Espanya”.

Així, ha emfatitzat que “en este últim any, la valenciana és la comunitat que més ocupació juvenil, industrial i femení ha creat” i ha sigut capaç d’atraure inversions per valor de 7.825 milions d’euros amb iniciatives per al desenrotllament d’amoníac verd o “el projecte més important d’energia renovable del país” per a l’impuls de l’hidrogen verd en una col·laboració publicoprivada entre BP, Iberdrola i Generalitat.

En esta línia, ha esmentat l’objectiu del Consell d’aconseguir la sobirania energètica amb el foment d’energies renovables, i ha defés l’energia nuclear “perquè és neta i suposa el 45 % de l’energia de la Comunitat Valenciana i prop del 30 % de la d’Espanya”.

En este sentit, ha subratllat que “no ens podem permetre el tancament de plantes nuclears -en al·lusió a la central de Cofrentes- i dependre d’altres països quan podem ser autosuficients”.

Així mateix, ha destacat el suport de la Generalitat al teixit empresarial amb mesures com la rebaixa de la pressió fiscal, la simplificació administrativa, el Pla de reindustrialització, entre altres.

De la mateixa manera, ha traslladat l’aposta del seu govern pel sector turístic i per fomentar “un creixement equilibrat i sostenible”,

Natalitat i desertificació

Igualment, ha assenyalat “la natalitat i la desertificació” com dos dels grans reptes, al mateix temps que ha reivindicat una política nacional de l’aigua.

En este sentit, ha subratllat la capacitat de la Comunitat Valenciana “de solucionar els problemes de l’aigua de manera pacífica”, ha ressaltat que “la Comunitat ha fet els seus deures en matèria hídrica” i ha subratllat la necessitat dels transvasaments “perquè l’aigua és de tots”.

De la mateixa manera, s’ha referit a la gratuïtat de l’educació de 0 a 3 anys “com una gran revolució social que afavorix la conciliació, la corresponsabilitat, l’estimulació primerenca, a més de la competitivitat empresarial”.

Així, ha remarcat que beneficia 72.000 famílies a la Comunitat Valenciana amb un estalvi mitjà de 3.500-4.000 euros a l’any per xiquet i ha destacat que “mai abans cap comunitat havia posat en marxa de colp l’escolarització de 0 a 3 anys gratis”.

Jornada DIRCOM

El president Mazón ha participat en esta jornada que ha reunit més d’un centenar de destacats empresaris i líders d’opinió que han compartit estratègies i experiències sobre com les companyies de la Comunitat Valenciana estan construint una identitat territorial sòlida que impulsa no solament el desenrotllament econòmic regional, sinó també el de tota Espanya.

El cap del Consell ha agraït a DIRCOM “per obrir una nova finestra i oportunitat a la Comunitat Valenciana i mostrar el talent i la realitat del nostre territori”.