Política

Carlos Mazón: "Destinem més de 3,5 milions a la promoció de la Comunitat Valenciana com a destinació gastronòmica"

1 minut

El president Carlos Mazón en D*na Festival

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha avançat que el Consell destinarà més de 3,5 milions d'euros en accions dirigides a la promoció de la Comunitat Valenciana com a destinació gastronòmica i a la formació del sector per a millorar la seua ocupabilitat i eficiència.

Així ho ha manifestat durant la seua visita a la VII edició de D*na Festival, en la qual ha estat acompanyat per la consellera d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, l'alcalde de Dénia, Vicent Grimalt, i el comissari gastronòmic del festival, Quique Dacosta, i on ha recorregut els expositors que participen en este certamen.

El cap del Consell ha destacat la contribució d'esdeveniments com a D*na o Alacant Gastronòmica per a posar en valor la cuina autòctona i de proximitat, i situar-nos com "una referència gastronòmica". Així mateix, ha reivindicat el treball, la professionalitat i el talent del sector per "caminar cap a l'excel·lència".

El president ha indicat que la Comunitat Valenciana "té un sol, una mar i una terra que hem sabut convertir amb sostenibilitat, respecte i equilibri en sabor, talent, elaboració i amor pels nostres productes".

Mazón ha explicat que el 25% dels turistes que arriben a esta regió ho fan atrets pel producte gastronòmic, i a més la seua despesa mitjana supera en un 30% al d'altres segments. Així, ha assenyalat que "el turisme gastronòmic produïx un efecte tractor que complementa al sol i platja o la nostra oferta d'interior".

D*na Festival 2024

D*na Festival 2024 posa l'èmfasi en els artesans de l'horta local per a celebrar les receptes i productes que fan única l'oferta gastronòmica de Comunitat Valenciana. El festival segella el compromís amb el local amb la participació de restauradors, productors, artesans i hostalers de la Marina Alta.

El certamen està organitzat per la Fundació Creativa Dénia de la Gastronomia, en col·laboració amb l'Ajuntament de Dénia i la Generalitat a través de Turisme Comunitat Valenciana, així com amb el Patronat Provincial de Turisme Costa Blanca i amb el xef tres estrelles Michelin, Quique Dacosta, com a comissari gastronòmic.

La seua setena edició ho consolida com una de les grans cites gastronòmiques d'Espanya i posiciona a la ciutat de Dénia -que en 2015 va ser nomenada Ciutat Creativa de la Gastronomia per la UNESCO- com a capital gastronòmica del Mediterrani.