Política

Carlos Mazón defensarà a Brussel·les els interessos i la importància de l'agricultura valenciana i reclamarà garanties i seguretat jurídica

1 minut

El president Carlos Mazón

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, defensarà a la Unió Europea el pròxim 3 d'octubre "els interessos i la importància de l'agricultura de la Comunitat", al mateix temps que reclamarà "majors garanties i la seguretat jurídica que es mereix el sector agrari valencià".

Durant la presentació del Dictamen sobre Competitivitat Agrícola davant el Comité de les Regions, Carlos Mazón defensarà les clàusules espill i el principi de reciprocitat perquè l'agricultura valenciana puga competir en les mateixes condicions que altres països.

Així mateix, aprofundirà en els reptes de l'agricultura com la sequera, la competència deslleial i l'excés de burocràcia i tractarà d'impulsar una estratègia integral que reforce la competitivitat del sector agrícola europeu.

El cap del Consell sol·licitarà a la Unió Europea "que no done l'esquena a l'agricultura valenciana" i l'adopció de mesures urgents perquè "continue sent un sector estratègic, viable i amb futur".

Així mateix, aprofundirà en el bon fer dels agricultors i reivindicarà "la tradició, història, la sostenibilitat i el valor de l'agricultura per a assegurar l'equilibri territorial i l'activitat econòmica".

Carlos Mazón ha remarcat que el sector primari valencià "és una prioritat per al govern del canvi" i ha mostrat el compromís de la Generalitat per lluitar per les "justes reivindicacions dels nostres agricultors" i continuar "secundant, protegint, mantenint i impulsant amb mesures reals i efectives" este teixit productiu perquè constituïx "una de les nostres principals senyes d'identitat".

La presentació del Dictamen sobre Competitivitat Agrícola davant el Comité de les Regions s'emmarca en el full de ruta de la Generalitat en defensa de l'agricultura a Brussel·les. Es va iniciar el mes de març passat, amb reunions amb el sector, que van continuar a l'abril amb l'acte reivindicatiu en el Parlament Europeu dels representants de les associacions del sector primari.

Eficàcia i rapidesa contra la sequera

El president apel·larà també a la cooperació entre regions i al suport de les administracions públiques i exposarà iniciatives posades en marxa pel Consell com el decret d'ajudes directes i extraordinàries dotat amb 17 milions d'euros perquè els agricultors i ramaders de la Comunitat puguen fer front als danys causats per la sequera.

En este sentit, ha destacat "l'eficàcia i rapidesa" amb la qual ha actuat el Consell i ha avançat que "tan sols 48 hores després de l'aprovació del Decret llei s'ha publicat ja el llistat dels prop de 30.000 beneficiaris directes, 29.500 agricultors i 500 ramaders, i les quantitats que els correspon".

Cal recordar que dels prop de 30.000 agricultors de secà i ramaders d'extensiu, entorn de 16.000 són de la província de València, 8.000 de la de Castelló i 6.000 d'Alacant i que la mesura beneficiarà a 175.000 hectàrees.