Carlos Mazón: "La Comunitat Valenciana lidera la creació d'ocupació en este últim any a Espanya"

Guardar

El president de la Generalitat Valenciana, Carlos Mazón. Foto Rober Solsona
El president de la Generalitat Valenciana, Carlos Mazón. Foto Rober Solsona

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha manifestat que "la Comunitat Valenciana lidera la creació d'ocupació en este últim any a Espanya". Així s'ha pronunciat en el Fòrum Alacant organitzat pel Club Información amb el títol 'Educació en Llibertat'.

Durant la seua intervenció, Mazón s'ha referit a les últimes dades de l'Enquesta de població activa (EPA) que reflectixen 97.600 persones ocupades més en l'últim any a la Comunitat Valenciana, així com el descens de la desocupació en el segon trimestre de l'any en 42.000 persones, que situen la taxa de desocupació a la regió en l'11,7 %.

Mazón ha subratllat "el bon comportament de l'ocupació femenina, que lidera tant el creixement de l'ocupació com la disminució de la desocupació" i ha assenyalat les bones dades en tots els sectors productius "especialment en el turisme".

De fet, segons les dades de l'EPA en el segon trimestre es van crear 78.800 llocs de treball, i es va arribar així a la xifra de 2.376.700 persones ocupades, la qual cosa suposa la xifra més alta d'ocupació en un segon trimestre des que hi ha registres. L'ocupació ha augmentat, sobretot, en el sector servicis, amb 43.800 persones ocupades més, però també ho fa en el sector construcció amb 24.000 noves ocupacions i en el sector indústria amb 11.100 noves ocupacions.

El cap del Consell ha assegurat que estes xifres "són un trampolí per a redoblar esforços a incentivar l'activitat econòmica, rebaixar la pressió fiscal, simplificar l'administració, atraure la inversió i reforçar l'educació enfocada a l'ocupació amb accions com la reforma de la Formació Professional".

Sobre este tema, Mazón ha afirmat que "estem compromesos amb esta etapa de creixement perquè mentre hi haja una persona en situació de desocupació continuarem treballant sense descans".

Per això, ha destacat que estes dades posen el valor en "la nostra aposta per continuar treballant en un creixement sostenible i equilibrat i oferint un entorn de confiança, seguretat i estabilitat per a crear noves oportunitats per a valencians, castellonencs i alacantins".

Fòrum Alacant

Mazón ha fet estes declaracions durant el Fòrum Alacant en el qual ha intervingut el conseller d'Educació, Cultura, Universitats i Ocupació, José Antonio Rovira.

El cap del Consell ha destacat el paper de Rovira en les polítiques del Consell per a "la despolitització de les aules, la llibertat d'elecció i la universalitat de l'educació", al mateix temps que ha destacat "la gratuïtat de l'educació de 0 a 3 anys i la defensa per la conciliació familiar".

El president ha estat acompanyat pel conseller de Sanitat, Marciano Gómez; la consellera d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes; el president de la Diputació d'Alacant, Toni Pérez, i l'alcalde d'Alacant, Luis Barcala.

Destacats