Carlos Mazón: “Avancem amb pas ferm en la gigafactoria de Sagunt amb l’autorització de la subestació per a garantir el subministrament elèctric”

Guardar

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, en Sagunt
El president de la Generalitat, Carlos Mazón, en Sagunt

El president de la Generalitat, Carlos Mazón ha destacat que el Govern Valencià “avança amb pas ferm i decidit en la gigafactoria de Sagunt” després d’atorgar l’autorització administrativa prèvia i de construcció de la subestació elèctrica, ST Saguntum, de 220kV “l’objectiu essencial de la qual és garantir el subministrament elèctric de la futura planta de bateries amb totals garanties”.

El cap del Consell ha anunciat que la Generalitat “ha donat llum verda” a esta infraestructura elèctrica que serà desenrotllada per Red Eléctrica. Juntament amb la subestació, el Consell preveu, a més, autoritzar en les pròximes setmanes les línies elèctriques de 220 kV que connectaran esta amb la xarxa de transport de 220 kV existent.

Carlos Mazón ha assenyalat que amb esta autorització “fem un pas important per al progrés d’este projecte que ja està més prop de ser una realitat” i ha remarcat el compromís del Consell “amb accelerar els terminis de les autoritzacions administratives” en la seua aposta per impulsar la Comunitat com a “pol de mobilitat i d’innovació”.

En este sentit, ha recordat que “fa només una setmana el Consell va autoritzar la contractació de les obres de construcció de la nova estació depuradora d’aigües residuals de Sagunt” per un import de 60.840.090 euros i amb un termini d’execució de 25 mesos “que depurarà i subministrarà aigua reutilitzada a tot l’entorn de Parc Sagunt II per als diferents processos industrials i, per tant, a PowerCo i la factoria de bateries”.

Així mateix, ha ratificat l’aposta del Consell amb este projecte i ha ressaltat “la inversió de més de 600 milions” fins hui de la Generalitat i Espais Econòmics per a la posada en marxa de la gigafactoria, l’estació intermodal i el Battery Campus, entre altres actuacions.

El president ha asseverat que en conjunt, Red Eléctrica invertirà “al voltant de 62 milions d’euros” en les infraestructures lligades a la nova subestació de Saguntum i possibilitarà el subministrament elèctric a les noves demandes industrials associades, “i així contribuirà a impulsar el desenrotllament econòmic i social de la Comunitat Valenciana”.

Subestació de Saguntum

La subestació elèctrica s’ha projectat tenint en previsió la seua ampliació per a futurs nous consumidors i necessitats i permetrà millorar els nivells de seguretat i fiabilitat en la xarxa emmallada de transport elèctric i, al mateix temps, donarà suport a la xarxa de distribució elèctrica de l’entorn.

Cal recordar que l’ST Saguntum 400/220 kV té una part relativa al parc de 220 kV, que és la que ha autoritzat la Generalitat perquè és de la seua competència, i una altra de 400 kV, l’autorització de la qual depén del Ministeri de Transició Ecològica i el Repte Demogràfic i que es troba encara en fase de tramitació, així com la línia de 400 kV de connexió amb la Subestació existent Gaussa, també competència del Ministeri.

Destacats