Política

Carlos Mazón: "Este Consell aporta seguretat, certesa i serietat perquè els sectors productius contribuïsquen al creixement equilibra

1 minut

El president en l'acte de lliurament de la medalla d'or de la Confederació Nacional de la Construcció

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha afirmat que "este Consell està aportant seguretat, certesa i serietat perquè els sectors productius contribuïsquen al creixement equilibrat i sostenible de la Comunitat Valenciana".

El cap del Consell ha explicat que en el Govern Valencià "estem fent passos per a disposar d'un entorn normatiu i fiscal que ens faça competitius, amb regles clares i certes, i ens dote d'estabilitat i coherència, sense complexos i sense mirades de sospita cap a les empreses".

Així s'ha pronunciat durant l'acte d'entrega de la medalla d'or de la Confederació Nacional de la Construcció a Ramón Jerez que ha tingut lloc en la seu de la Federació Valenciana d'Empresaris de la Construcció (FEVEC).

Durant la seua intervenció, Mazón ha ressaltat "l'efecte tractor" de la construcció en el conjunt de la indústria al mateix temps que ha apuntat que "ha de continuar desenrotllant, amb garanties, seguretat i equilibri, un paper actiu en el cercle virtuós de creixement, benestar i cohesió social".

De fet, des de setembre de 2023 la desocupació ha descendit en 1.114 persones en el sector de la construcció, la qual cosa suposa una disminució del 4,3 %, mentre que el nombre d'afiliats s'ha incrementat un 2 %. Així, la Comunitat Valenciana ha aportat el 12 % de tota l'ocupació creada en el sector a Espanya en l'últim any.

El màxim representant de l'executiu valencià ha reivindicat "la gestió del govern del canvi per a dinamitzar el teixit empresarial i créixer en equilibri i des de l'equilibri". D'esta manera, ha fet referència a la nova Formació Professional que "responga a les necessitats de la indústria" per a nodrir de personal qualificat.

Així mateix, ha assenyalat l'aplicació del nou Reglament de vivenda de protecció pública que incentiva, amb la figura del mòdul dinàmic, la col·laboració publicoprivada, per al desenrotllament de vivenda pública protegida, així com la reforma de la Llei d'ordenació del territori, urbanisme i paisatge "coherent amb un model urbanístic que avance i puga avançar amb una normativa més simple, més clara i amb més protecció".

Trajectòria empresarial

Finalment, el cap del Consell ha destacat la figura de Ramón Jerez, reconegut amb la medalla d'or per la Confederació Nacional de la Construcció, pel seu talent i esforç que els han posicionat amb un "referent empresarial".

El president ha subratllat la seua capacitat de diàleg permanent amb els representants dels treballadors com a eix de la seua trajectòria per a millorar "la formació, la seguretat i la salut laboral dels professionals de la construcció".