Carlos Mazón anuncia la creació de la direcció general de la Indústria Musical Valenciana

Guardar

El president de la Generalitat, Carlos Mazñon
El president de la Generalitat, Carlos Mazñon

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha anunciat la creació de la direcció general de la Indústria Musical Valenciana per a "contribuir a una major professionalització i promocionar el talent musical de la Comunitat Valenciana".

El cap del Consell ha explicat que "esta nova direcció general en la qual estem treballant per a després d'estiu, estarà adscrita a Presidència de la Generalitat i s'encarregarà monogràficament de la indústria de la música".

Carlos Mazón ha apuntat que "l'acabarem de dissenyar amb el sector i comptarà amb un pressupost propi que afavorirà l'estabilització i la desestacionalització d'esdeveniments generats per la indústria musical valenciana".

Mazón ha explicat que amb esta iniciativa "volem reflectir l'aposta de la Generalitat pel sector i donar-los suport amb incentius fiscals, patrocinis i mecenatges, així com la posada en marxa d'una formació professional amb cicles específics".

D'esta manera, ha assegurat que "es tracta d'abordar de manera integral tots els reptes pendents d'esta indústria generadora d'ocupació i de riquesa, que forma part de la nostra identitat com a poble".

El cap del Consell ha agraït la iniciativa dels productors i promotors de l'Anuari Músical "que posa en valor la indústria musical de la Comunitat Valenciana", i ha fet referència als professionals d'un sector que "lluiten cada dia per la música".

A més, ha explicat que el suport al sector musical ha d'anar acompanyat de programes i accions que estimulen l'educació musical i en este sentit ha recordat que l'actual Consell ha recuperat l'assignatura de la música en Educació Secundària.

Anuari de la Música

L'Anuari de la Música en la Comunitat Valenciana està impulsat per la Federació Valenciana de la Música Industrial i la Generalitat, a través de l'Institut Valencià de Cultura. Enguany inclou com a novetat un estudi de l'IVIE (Institut Valencià d'Investigacions Econòmiques) sobre l'impacte econòmic de la música en la Comunitat Valenciana.

L'estudi de l'impacte econòmic revela que, en l'últim any, es van generar 1.418 milions d'euros en termes d'output (vendes), 371 milions d'euros en renda (PIB) i 12.513 ocupacions. Unes xifres que representen el 0,3% del PIB i el 0,6% de l'ocupació regional.

En la Comunitat Valenciana hi ha 2.119 empreses musicals, se celebren una mitjana de 4.900 concerts a l'any, amb més de 2 milions d'espectadors i amb una recaptació que ronden els 62 milions d'euros.

Destacats