Carlos Mazón analitza amb Redeia les noves inversions estratègiques en la xarxa de transport elèctric a la Comunitat Valenciana

Guardar

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, i la presidenta de Redeia, Beatriz Corredor
El president de la Generalitat, Carlos Mazón, i la presidenta de Redeia, Beatriz Corredor

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha mantingut una trobada de treball amb la presidenta de Redeia -empresa matriu de Red Eléctrica-, Beatriz Corredor per a analitzar les noves infraestructures de transport d'electricitat estratègiques per a la Comunitat Valenciana.

Durant la reunió s'han abordat els principals projectes que la companyia està desenvolupant a la Comunitat Valenciana destinats al subministrament elèctric a la indústria, una major integració d'energies renovables, així com l'increment de la capacitat de transport d'energia de la xarxa per a assegurar la fiabilitat del sistema elèctric i el subministrament a les noves inversions.

Durant la reunió, s'han detallat els nous projectes inclosos en les modificacions de la Planificació 2021-2026, aprovades este mateix any pel Consell de Ministres. Entre estes accions, s'inclouen inversions de gran importància destinades a l'impuls de la indústria i la seua electrificació, com a palanques per a la dinamització econòmica del territori i la creació d'ocupació en línia amb la transició ecològica.

Així, entre altres infraestructures, destaca el desenvolupament de la subestació de Saguntum, que es troba ja en fase d'informació pública, i que es presenta estratègicament per a la consolidació d'importants projectes industrials anunciats i lligats a la transformació de la mobilitat.

A més, i amb l'objectiu d'integrar correctament estes noves demandes, també s'ha aprovat el reforç de la xarxa de la zona de llevant, i així s'augmenta la capacitat dels eixos Eliana-Morvedre i canvis de conductor d'Eliana-Godelleta.

En conjunt, Red Eléctrica invertirà al voltant de 62 milions d'euros en les infraestructures lligades a la nova subestació de Saguntum i possibilitarà el subministrament elèctric a les noves necessitats industrials associades, la qual cosa contribuirà a impulsar el desenvolupament econòmic de la Comunitat Valenciana.

D'altra banda, el cap del Consell ha valorat amb la presidenta de Redeia la creació d'un grup de treball entre diferents departaments de la Generalitat Valenciana i Red Eléctrica per a la definició de corredors que permeten una correcta integració mediambiental de les noves infraestructures que necessita la Comunitat Valenciana.

Planificació elèctrica 2021-2026

Estos projectes se sumen als ja aprovats en la Planificació vigent 2021-26 que estan destinats al reforç estructural de la xarxa, per a l'impuls de la transició ecològica i el desenvolupament econòmic lligat a la demanda industrial i a l'electrificació dels corredors ferroviaris de la regió.

Un exemple ha sigut l'última posada en servici de la subestació d'El Serrallo, que serà ampliada per a donar resposta a la necessitat d'atendre els creixements de demanda de consum previstos en el polígon industrial de la localitat.

A més, entre els projectes que Red Eléctrica du a terme a la regió, destaquen els eixos de doble circuit de Platea-Requena i Morella-La Plana, este últim ja en execució, i que resulten imprescindibles per a incrementar la fiabilitat del subministrament elèctric i garantir la cobertura de la nova demanda en el conjunt del territori valencià, de manera més sostenible i eficient.

Igualment, Red Eléctrica treballa en l'electrificació dels eixos ferroviaris de Saragossa-Terol-Sagunt, per als quals s'ha conclòs l'ampliació de la subestació de Segorbe i del corredor d'alta velocitat de Llevant, i d'esta manera es contribuïx a la vertebració territorial de la Comunitat Valenciana i la seua consolidació com a eix logístic mediterrani.

Aliances per a aconseguir un impacte positiu en la societat

Durant la trobada, el cap del Consell ha coincidit amb la presidenta de Redeia en la necessitat d'executar estos desenvolupaments de la mà de la societat, des del consens i el respecte a l'entorn, per a generar així un benefici compartit amb el territori.

Així mateix, han mostrat la seua predisposició per a treballar de manera conjunta per a continuar desenvolupant projectes que revertisquen en un benefici per a la societat valenciana, dins d'una estratègia d'impacte integral.

Destacats