Carlos Mazón advoca per la “col·laboració entre institucions” per a afrontar els nous reptes del municipalisme

Guardar

Carlos Mazón a l'assemblea de la FVMP
Carlos Mazón a l'assemblea de la FVMP

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha apostat per la col·laboració entre administracions, a través de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP), per a afrontar els “nous reptes del municipalisme”.

“Busquem la cooperació, la coordinació i l’apoderament entre les tres diputacions provincials de la Comunitat Valenciana i la Generalitat”, ha assenyalat el cap del Consell.

Mazón ha destacat que des del Consell “continuarem secundant cada vegada més” la tradició municipalista de la Comunitat Valenciana. “Jo mateix soc un municipalista convençut”, ha destacat Carlos Mazón.

Carlos Mazón ha fet estes declaracions durant la XVI Assemblea General Ordinària de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, en la qual ha estat elegida com a presidenta per al període 2023-2027 l’alcaldessa de Requena, Rocío Cortés.

Durant la seua intervenció, el president ha apostat per reconéixer la municipalitat “com un dels eixos fonamentals de la nostra comunitat” i ha destacat que aquelles persones que estan més prop de la ciutadania, és a dir, aquelles persones implicades en el municipalisme, han treballat “molt i en unes circumstàncies molt difícils estos últims anys, amb les DANA, els incendis i la COVID”.

En este sentit, ha assenyalat que l’aposta del Consell pel municipalisme es reforça amb la recent creació del Comité de Coordinació Autonòmica i Local de la Comunitat Valenciana, un òrgan de consulta, treball i posada en comú.

Este comité està conformat pels presidents de les tres diputacions provincials i els alcaldes i alcaldesses de València, Alacant, Castelló i Elx, així com la Federació Valenciana de Municipis i Províncies.

Candidatura “unitària”

Carlos Mazón ha mostrat la seua satisfacció perquè “torna a haver-hi en l’FVMP una candidatura unitària, cosa que significa que ens obliguem a treballar conjuntament”. Així mateix, ha agraït a Cortés “el pas que ha fet al capdavant” en assumir el càrrec, i ha reconegut la labor que ha dut a terme el seu antecessor, Rubén Alfaro.

“La Federació ha de ser un fòrum de trobada entre els partits diferents, on es prioritzen els reptes de la vida real de ciutadania i on els municipis i els seus veïns estiguen per damunt de qualsevol altra pretensió”, ha assenyalat Mazón.  

Reptes “pendents”

Carlos Mazón ha manifestat que és “conscient” que seguix pendent un “finançament local estable”, així com un finançament autonòmic, i que hi ha una “assumpció de competències impròpies per part dels ajuntaments que no té els recursos necessaris”.

Segons el president, els reptes als quals s’enfronten, tant la Generalitat com els municipis i les diputacions, “no són exclusius de cada administració, sinó compartits per totes” i ha apostat per “buscar junts” les solucions.

Arxivat a:

Destacats