Política

Bravo anima a acudir a la mediació com a mètode alternatiu als tribunals per a resoldre conflictes

La consellera, que ha presidit la constitució del Consell Assessor, recorda que la Comunitat Valenciana és pionera en aquest mètode

1 minut

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha presidit la constitució del Consell Assessor de la Mediació

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha animat a la ciutadania a acudir a la mediació com a mètode alternatiu als tribunals per a resoldre conflictes, ja que la Comunitat Valenciana "és pionera" en aquest àmbit. Així s'ha expressat en la constitució del Consell Assessor de la Mediació, que ha presidit aquest divendres a la Ciutat de la Justícia de València i que ha coincidit amb el Dia Europeu de la Mediació.

"Hem posat en marxa un model valencià de Mediació dins de les nostres competències que destaca per la seua integralitat, accessibilitat, qualitat i proximitat a la ciutadania que servirà per a assentar la cultura de la Mediació", ha assegurat Gabriela Bravo. En aquest sentit, la Llei de Mediació Valenciana amplia la seua aplicació respecte a la legislació estatal perquè es pot recórrer a ella, a més de l'àmbit Civil i de Família, al Social, el Mercantil i alguns casos penals.

El Consell Assessor de la Mediació està compost per representants de jutges, fiscals, lletrats de l'Administració de Justícia, operadors jurídics, col·legis professionals, cambres de comerç, entitats locals i universitats. Tots ells amb experiència acreditada en mediació i arbitratge.

La consellera també ha destacat que els pressupostos de la Generalitat per a aquest 2022 contemplen partides per valor de 2,3 milions d'euros destinades a sufragar diferents actuacions en matèria de Mediació com a mètode alternatiu de resolució de conflictes i complementari al procés judicial.

A més, la consellera ha recordat que la Comunitat Valenciana compta amb un model propi que inclou la mediació gratuïta des de l'entrada en vigor del reglament que la desenvolupa el 6 de maig de 2021. A més, el servei no es limita només a qui no té suficients recursos econòmics, sinó que s'estén a víctimes del delicte, de violència de gènere i persones amb discapacitat.

En l'exercici 2021, els òrgans judicials de la Comunitat Valenciana van derivar a la mediació a través dels Serveis d'Orientació i Mediació que funcionen en els jutjats d'Alacant, Castelló, Elx i València, un total de 669 procediments. D'ells, la majoria pertanyien als àmbits de Civil i Família. Al seu torn, el 13% del total d'assumptes es van tractar en l'àmbit de la mediació i es va aconseguir un acord que va evitar el plet en el 45%.

Etiquetes: