La presidenta del PP, Isabel Bonig, ha denunciat la retallada del 36% en la Comunitat Valenciana dels fons per a la lluita contra la violència de gènere i ha demanat a Puig i Oltra passar de la demagògia als fets "perquè les seues retallades causen molt dolor".
La presidenta popular ha mantingut aquest matí una reunió, amb motiu del 8M, amb alcaldesses i portaveus del PP per a denunciar les retallades del Govern d'Espanya i del Consell en matèria de violència de gènere. En la reunió han estat presents, entre altres, el president provincial del PP Vicent Mompó, la portaveu a l'Ajuntament de València Maria José Catalá, les portaveus parlamentàries de l'àrea Elena Bastidas i Marisa Mezquita, l'alcaldessa de Puçol, Paz Carceller, i els portaveus de Paterna, Maria Villajos, i de Gandia, Víctor Soler. Han condemnat l'atac d'aquest matí a una dona a Massamagrell.
Isabel Bonig ha afirmat que "cal passar de les declaracions de bona voluntat als fets perquè la igualtat siga real i efectiva".
Bonig ha denunciat la demagògia dels partits d'esquerra i de Puig i Oltra. "El pacte d'Estat de la violència de gènere signat en 2017 comprenia en cinc anys una inversió de mil milions, a 200 milions d'euros anuals. Tots vam estar d'acord menys Podem que es va abstenir. La ministra Montero va dir que doblegaria el pressupost enguany, però ni tan sols ha complert els pactes. No és que ho augmente, ho ha reduït. El pressupost del Ministeri en la lluita contra la violència de gènere ha baixat un 36% en la Comunitat Valenciana (a Alacant 50%, a València 30% i a Castelló 25%). En 2019 van ser 2,7 milions d'euros, mentre que en 2020 ha estat d'1.750.000 euros ara, un milió d'euros menys. A Gandia per exemple ha passat de 30.000 a 16.000 euros. Ningú ha dit per què reben menys. Aquests són retallades en la defensa de la dignitat i de la vida de les dones mentre Puig i Oltra no alcen la veu".
La presidenta popular ha anunciat la presentació d'una proposta a les Corts i una moció en tots els ajuntaments per a manifestar el rebuig a aquesta retallada, instar a Puig que reclame al govern d'Espanya i que es plante per a esmenar immediatament la reducció d'aquest pressupost, i -en tercer lloc- que el pressupost que arribe als municipis siga almenys igual que en 2019, abans de la pandèmia. Volem que tots els municipis isquen a reivindicar, amb independència del color polític. Els Ajuntaments necessiten instruments. Demanem que passen de les declaracions als fets".
Així mateix, Isabel Bonig ha denunciat la retallada en un 70% per part d'Oltra i Puig de la xarxa d'agents d'igualtat en la Comunitat Valenciana. En 2019 hi havia 5.570.000 euros per a això. En 2021 hi ha 1,6. "Retallades" de gairebé quatre milions d'euros. La igualtat ens competeix a tots. Cal passar de demagògia als fets perquè les seues retallades causen molt dolor. Amb l'esquerra hi ha xerrameca i retallades, amb el PP consensos com el pacte nacional contra la violència de gènere".
El president del PP provincial, Vicent Mompó, ha lamentat que es reduïsca en un 36% els fons per a la lluita contra la violència de gènere. "Només a la província de València hi ha un minvament en la subvenció que se'ls assigna d'un 75% menys de pressupost en alguns municipis. No permeten fer polítiques reals per a combatre aquesta xacra de la violència i facilitar polítiques d'igualtat reals entre homes i dones".
L'alcaldessa de Puçol, Paz Carceller, ha assenyalat que "els municipis, sense fons per a treballar contra aquesta violència, no tenim res. Retallen fons del pacte de violència de gènere. Els alcaldes callen. En el meu municipi, de 20.000 euros en 2018 a 6.000 enguany. Retallen i no hi ha un repartiment equitatiu. Està molt bé sortir al carrer, però necessitem fons per a treballar, amb un repartiment equitatiu, amb uns criteris justos que ens donen seguretat i possibilitats reals per a treballar contra aquesta violència de gènere".
Per part seua, María José Catalá ha indicat que també a l'ajuntament de València "s'ha vist reduïda l'aportació en el pacte de la violència de gènere. Hi ha un pacte d'Estat i cal respectar-lo. El feminisme és una bandera de les dones, no de l'Estat. Ningú té que patrimonialitzar el que és de totes. En el PPCV sense anar més lluny, els fets reflecteixen que les principals dirigents som dones i no ha estat per un criteri de quotes sinó per mèrit i capacitat. A València ciutat hi ha 68.000 aturats i 6 de cada deu són dones. Una xifra que s'ha experimentat l'últim any. L'atur femení a València ciutat està 4 punts per sobre de la mitjana autonòmica i 5 punts de la nacional. Si volem la igualtat real cal posar-se a treballar, anar més enllà de la pancarta. Al febrer, 23 dones al dia se n'han anat a l'atur a València ciutat. Ningú deu patrimonialitzar el feminisme i ningú penjar-se medalles. És una lluita de tots, de les famílies, en la qual tots hem d'anar plegats".
Finalment, i respecte a la recerca sobre el clan Puig, Bonig ha advertit que "no ens faran callar a Morella. En dos anys, 2018 i 2019, l'Ajuntament d'allí ha pagat 117 factures a l'empresa dels germans Puig per valor d'uns cent mil euros. Rep més el germà de Puig d'aquest municipi que en la lluita contra la igualtat de gènere".