Bernabé: "El Govern treballa de manera conjunta i coordinada perquè evitar l'impacte de la contaminació acústica de l'aeroport de València"

Guardar

La delegada del Govern, Pilar Bernabé, s'ha reunit amb els alcaldes dels municipis afectats per l'Aeroport de Manises
La delegada del Govern, Pilar Bernabé, s'ha reunit amb els alcaldes dels municipis afectats per l'Aeroport de Manises

La delegada del Govern, Pilar Bernabé, ha mantingut este matí una reunió amb els alcaldes dels municipis afectats pel soroll de l'Aeroport de València per a explicar-los el Pla d'Acció Contra el Soroll (PAR).

Després d'esta trobada, la delegada ha subratllat que el Govern d'Espanya ha demostrat "la seua aposta inequívoca per les infraestructures estratègiques de la Comunitat Valenciana". El Govern, ha dit Bernabé, ha demostrat "el seu interés clar amb l'aeroport de València, però també amb els veïns i veïnes que viuen i conviuen amb eixa infraestructura". Per això, "treballa de manera conjunta i coordinada per a evitar l'impacte de la contaminació acústica" en els municipis confrontants i en barris del sud de València.

En esta línia, el Govern d'Espanya va aprovar el Pla d'Acció contra el soroll, que inclou mesures per a incentivar que les companyies usen aeronaus menys sorolloses, perquè les operacions d'aterratge i enlairament es facen d'acord amb criteris de minimització de l'impacte acústic i, finalment, per a establir grups de treball amb els gestors i empreses aeroportuàries i veïns per a estudiar la implantació de mesures per a atenuar el soroll. Es tracta d'"una gran notícia" ha dit la delegada, que siga l'aeroport de València "el primer a desenvolupar esta iniciativa" d'acord amb la normativa europea.

El Ministeri de Transports ha sotmés a informació pública el Pla d'Acció contra el soroll de l'aeroport de València, que és un conjunt d'actuacions per a mitigar l'impacte acústic que genera el recinte aeroportuari sobre les poblacions més pròximes de la comarca de l'Horta Sud i dels barris del sud de la capital. Ara els municipis tenen 45 dies per a presentar al·legacions amb els quals, segons ha destacat Bernabé, "s'enriquirà" el pla.

Destacats