Política

Beatriz Gascó: "Més de 42.000 places garanteixen la gratuïtat de l'educació de 0 a 3 anys a la Comunitat"

El pressupost s'ha duplicat passant de 87 milions a 160 milions d'euros en 2024

1 minut

Beatriz Gascó, portaveu d'Educació del Grup Popular

La portaveu d'Educació del GPP, Beatriz Gascó ha assenyalat que "més de 42.000 places garantixen la gratuïtat de l'educació infantil de 0 a 3 anys en tota la Comunitat Valenciana este pròxim curs, la qual cosa suposa un estalvi per a les famílies entre 3.000 i 4.600 euros a l'any".

Gascó ha remarcat l'enorme esforç del Consell de Carlos Mazón per a garantir que el pròxim curs s'universalitze la gratuïtat a tota l'educació infantil. "Li està donant la importància que es mereix el 0-3, consolidant el primer cicle d'educació infantil i donant-li entitat pròpia. De fet, s'ha duplicat el pressupost enguany 2024 passant de 87 milions a més de 160 milions d'euros".

En este sentit, Beatriz Gascó ha afirmat que "la Comunitat Valenciana és de les primeres autonomies a promoure com a gratuïta l'etapa de 0 a 3 anys, en tot el cicle, en tots els trams d'edat i per a totes les famílies sense tindre en compte la renda".

Beatriz Gascó ha assenyalat que "és importantíssim escolaritzar als xiquets en edats primerenques en escoles infantils pels múltiples beneficis que tenen per al seu desenvolupament personal i cognitiu. Són molts els estudis que han demostrat que escolaritzar en una fase primerenca fa que els xicotets tinguen una major capacitat després per a adquirir destreses, habilitats i coneixements".

Gascó ha afegit "que el nou model d'educació infantil permetrà a les famílies escollir l'escola infantil de la seua preferència, aprofitant tots els recursos existents en la magnífica xarxa de centres i de professionals existents tant en la xarxa pública, com en la privada. Este nou model també suposarà una millora considerable en la conciliació laboral i familiar dels pares i mares, la reducció de les desigualtats o el foment de la natalitat que tanta falta fa a la Comunitat Valenciana", ha conclòs.