Barrachina, nou conseller i agricultor "vocacional" per al camp valencià: "L'indispensable és que l'aigua arribe"

Guardar

Miguel Barrachina i Ruth Merino. Foto Rober Solsona
Miguel Barrachina i Ruth Merino. Foto Rober Solsona

El nou conseller d'Agricultura, Ramaderia, i Pesca, que s'encarregarà també de les competències d'Aigua, Miguel Barrachina, deixa el càrrec de portaveu del PP en Les Corts per a assumir un càrrec que li fa "molt feliç i molt orgullós", ja que ve de família d'agricultors i, de fet, en el seu perfil en la xarxa social X assegura que és al que es vol dedicar en un futur. El principal objectiu i el que veu "indispensable" este agricultor "vocacional" és que l'aigua "arribe" a la Comunitat Valenciana.

Així, ha assegurat, en declaracions als mitjans, estar "molt feliç i molt orgullós de poder servir des de la Conselleria d'Agricultura a aquells als qui admires, agricultors, pescadors, ramaders; aquells que fan que dia a dia mengem i amb la millor qualitat i que mantenen el nostre medi ambient en condicions".

En esta línia, ha apuntat que el seu principal objectiu serà aconseguir que agricultors, ramaders i els pescadors, "que cada vegada pesquen menys dies per imposicions legals", puguen "arribar a fi de mes i que, per tant, aquells herois del quotidià que matinen cada dia per a mantindre els seus camps en condicions no els abandonen".

Segons ha recalcat Barrachina, la Comunitat Valenciana ha sigut "rècord europeu en abandó de terres en els últims huit anys" i això és una cosa que "ha d'acabar". El nou conseller admet que no li ha costat canviar de responsabilitat i va dir "sí immediatament" al president Carlos Mazón.

En tot, ha afirmat que ha estat "molt feliç" de síndic del grup, on hi havia uan relació "harmònica", també amb Vox, com "es va demostrar ahir fins a l'últim dia. Ara es declara "molt honrat de poder servir i ajudar a aquells que més ho necessiten, que estan en situació de verdadera emergència, que són agricultors, ramaders i pescadors valencians".

"Desgraciadament, a Espanya s'ha optat perquè l'aigua que rebien els nostres agricultors alacantins es perda a través de Portugal en la mar Atlàntica. I, per tant, és una batalla que els nostres arbres, en concret 10 milions d'arbres, no muiren per la falta d'aigua i per les retallades que, desgraciadament, s'han vingut perpetrant des del govern de Pedro Sánchez", ha detallat, i s'ha compromés a lluitar pels transvasaments com ha fet la seua predecessora i actual titular de Justícia, Salomé Pradas.

"INJUST"

"És que no és un capritx, és que és indispensable. És que perdre eixa riquesa que és l'aigua dels nostres agricultors i també l'aigua de consum humà per simples decisions i capritxos polítics és completament injust. I, amb la qual cosa, eixa batalla la donarem cada dia", ha promés, al mateix temps que ha lamentat que, ara, "per decisions contràries a les propostes tècniques està perdent-se aigua".

Barrachina ha admés que té un tractor, que conduïx "poquíssim" perquè no li "dona la vida" i que la seua família "s'esforça per mantindre els camps i jo ajude quan puc, que cada dia desgraciadament és menys".

"Però sí, soc un agricultor vocacional i, per cert, porte en el meu perfil de Twitter des de sempre que de major vull ser agricultor perquè és una professió a la qual verdaderament admire i, sincerament, és el millor espill en el qual es poden mirar els nostres joves: en el del sacrifici diari per a mantindre allò que rebem dels nostres pares i dels nostres avis", ha conclòs.

Destacats