Barrachina apel·la a la responsabilitat de tots els grups polítics per a aprovar sol·licitar al Govern de Sánchez un fons d'anivellament

Guardar

L'exsíndic del Partit Popular en Les Corts, Miguel Barrachina, i ara Conseller d'Agricultura
L'exsíndic del Partit Popular en Les Corts, Miguel Barrachina, i ara Conseller d'Agricultura

El síndic del GPP, Miguel Barrachina, ha apel·lat a la responsabilitat de tots els grups polítics per a aprovar de manera unànime sol·licitar al Govern de Sánchez un fons d'anivellament.

Així s'ha manifestat el dirigent popular després d'explicar que durant el Ple en Les Corts d'esta setmana es debatrà una Proposició No de Llei presentada pel GPP en la qual es demana que "este fons s'implante ja en 2024, duent a terme les modificacions normatives i pressupostàries necessàries, i es mantinga cada any fins que concloga la reforma del sistema de finançament autonòmic".

Miguel Barrachina ha explicat que esta petició està avalada per diferents informes tècnics i pels experts que "cada vegada té més clar que som l'autonomia pitjor finançada i que necessitem recursos per a mantindre les nostres polítiques socials. Segons els experts este fons d'anivellament hauria de ser de 7.128 milions d'euros en total per al conjunt de la legislatura, la qual cosa de mitjana suposa 1.782 milions d'euros a l'any".

El dirigent popular ha afirmat que "només des de principi d'any el Govern de Sánchez deu als valencians 1.000 milions d'euros pels lliuraments a compte i l'infrafinançament. Fins hui només hem rebut, 450 milions menys dels que el propi ministeri va comunicar al desembre a la Generalitat. La morositat de Sánchez amb la Comunitat Valenciana té efectes molt negatius".

A més ha asseverat que "Sánchez multiplicarà la deterioració en els comptes autonòmics atés que s'acaba de comprometre davant Brussel·les a una reducció de despesa pública a Espanya, però només en autonomies i ajuntaments amb 20.000 milions menys i, no obstant això, l'administració central gastarà 17.000 milions més el que suposarà una falta de liquiditat gegant per a les autonomies".

Així, Barrachina ha assegurat que "no volem ser més que ningú, però tampoc menys. Només reivindiquem el que necessitem per a mantindre l'educació, la sanitat i les polítiques socials".

Així, el síndic del GPP ha recordat que "este fons d'anivellament ens permet mantindre el nivell d'inversions en matèria educativa, sanitària i en polítiques socials. No volem que se'ns menystinga".

Arxivat a:

Destacats