Política

Baldoví veu el discurs de Mazón "buit": "Parla molt, però els actes li desmentixen un dia i un altre"

1 minut

Joan Baldoví

El síndic de Compromís en Les Corts, Joan Baldoví, considera que el discurs del 'president' Carlos Mazón en l'acte institucional del 9 d'Octubre ha estat "buit de contingut" perquè "és un president que parla molt, però que els actes li desmentixen un dia i un altre". "I quan no li desmentixen els seus propis actes, li desmentixen els actes del seu partit allà a Madrid".

Així ho ha assenyalat, en declaracions als mitjans, després d'acudir a l'acte institucional amb motiu del 9 d'Octubre celebrat en el Palau de la Generalitat.

Baldoví ha afirmat que Mazón és un president "fum de canó" que "parla molt però que fa molt poc" i, "a l'hora de fer el que deu, demostra que no està a l'altura de les circumstàncies".

"Ha parlat de dret civil quan el seu propi partit va vetar i va impedir que es recuperara el dret civil valencià en la reforma de la Constitució. Ha parlat de finançament, però el seu propi partit, ahir mateix al Senat, li vetava una de les seues propostes com és el fons d'anivellament", ha exposat.

Així mateix, Baldoví ha reconegut estar d'acord en qüestions com la reivindicació de l'autogovern o el rebuig dels privilegis en la gestió de la riquesa, però ha recalcat que "el moviment es demostra caminant, votant i actuant en conseqüència". "No presentant esmenes a la llei de Tracte Just, deixant eixa llei sense el deute, sense un nou sistema de finançament", ha postil·lat.

Per tant, el síndic de Compromís ha asseverat que Carlos Mazón "està més pendent del que passa a Madrid o del que passa a Catalunya, però molt poc pendent dels problemes dels valencians". "És un president poc centrat en els problemes dels valencians, que fa, això sí, discursos molt grandiloqüents, però que a l'hora de la veritat no s'atenen al que necessita este país", ha resolt.

"EL CAP EN LA FAENA" MALGRAT LES ENQUESTES

D'altra banda, Baldoví s'ha pronunciat respecte a l'enquesta electoral publicada este 9 d'Octubre en la qual el PP ampliaria la majoria aconseguida en les passades eleccions autonòmiques fins als 46 escons, Vox perdria cinc diputats, el PSPV seguix com a segona opció i augmenta fins als 34 escons i Compromís retrocedix de 15 a 11 diputats.

Baldoví ha afirmat que la baixada de Compromís és un "clàssic" en les enquestes del 9 d'Octubre, però "després, quan ve el dia de les eleccions, resulta que Compromís puja". "Sempre passa el mateix", ha comentat, per a després assegurar que en la coalició valenciana tenen "el cap en la faena" i estan "pendents de construir una alternativa valenciana de la terra, des d'ací, i pendents, dels problemes d'ací".

Estos problemes són, segons el síndic, "un enfortiment dels servicis públics; una lluita contra el canvi climàtic; una aposta decidida per la indústria valenciana i no sols pel monocultiu del turisme, i, en definitiva, treballar per esta terra". "L'enquesta definitiva la veurem el dia de les eleccions i eixa sempre sol ser molt favorable a Compromís", ha agregat.