Baldoví afirma que acudirà als tribunals contra els responsables d'espiar-li quan era diputat en el Congrés

Guardar

Joan Baldoví, portaveu de Compromís
Joan Baldoví, portaveu de Compromís

El portaveu de Compromís en Les Corts Valencianes i exdiputat en el Congrés, Joan Baldoví, ha avançat que acudirà als tribunals després de conéixer que figura entre els diputats als quals es va rastrejar en bases policials entre 2015 i 2016, a més de preguntar-se si a Espanya és delicte ser polític d'esquerres.

Així ho ha traslladat després de conéixer que la Unitat d'Assumptes Interns de la Policia Nacional ha informat el jutge de l'Audiència Nacional Santiago Pedraz, que examina si es van realitzar investigacions extrajudicials a polítics de Podemos per orde de la cúpula del Ministeri de l'Interior, que durant els anys 2015 i 2016 es van realitzar consultes en bases policials sobre 55 diputats que van formar part de les seues candidatures a les eleccions generals. En eixa etapa, Podemos i Compromís van confluir i Baldoví va formar part de la llista per la Comunitat Valenciana.

En declaracions remeses als mitjans, Baldoví ha denunciat que va ser espiat en 2016 pel Ministeri de l'Interior, que llavors dirigia el PP, i que en 15 ocasions van entrar a la base de dades de la Policia "buscant el seu nom i alguna cosa que poder tirar-li en cara". En este sentit, ha agregat que això és una pràctica "prohibida, il·legal i profundament antidemocràtica".

Per tant, ha admés que el primer impuls és "sentir-se indignat" i s'ha qüestionat si "delicte ser d'esquerres" o militar en Compromís. "Per què els partits o ciutadans d'esquerres no tenim els mateixos drets que els de dretes?", ha insistit.

Això sí, també s'ha mostrat satisfet atés que va participar de la moció de censura al Govern "de la vergonya" presidit per Mariano Rajoy, al qual acusa d'usar a la "Policia per a atacar a partits democràtics o encobrir la seua corrupció".

"Hui més que mai crec en la política, en la bona política, en la qual ha de mantindre al PP lluny del Govern estatal. La que ha d'acabar amb el Govern de la vergonya del PP ací (en al·lusió a la Comunitat Valenciana). I als quals em van espiar un missatge: ens veiem en els tribunals", ha resolt.

Arxivat a:

Destacats