Baldoví advertix al PSOE "que no compte amb Compromís" si no aborda d'una vegada l'infrafinançament valencià

Guardar

El síndic de Compromís a Les Corts, Joan Baldoví. Foto de José Cuéllar
El síndic de Compromís a Les Corts, Joan Baldoví. Foto de José Cuéllar

El síndic de Compromís en Les Corts, Joan Baldoví, advertix al PSOE i a la vicepresidenta i ministra d'Hisenda, M. Jesús Montero, "que no compte amb Compromís" si no aborda "d'una vegada per sempre" l'infrafinançament valencià "en eixe nou model" per a reformar un sistema caducat des de fa deu anys.

"La ministra Montero ha de deixar d'una vegada per sempre de fer de Montoro, ha de deixar d'amagar el cap davall de l'ala, de fer declaracions enutjoses i ha d'abordar d'una vegada per sempre el problema del finançament", manifesta en declaracions remeses als mitjans este dimecres #a la vesprada.

Baldoví es pronuncia així un dia després que Montero es mostrara a favor que Catalunya tinga un finançament singular i rebutjara que siga un concert econòmic o una "reforma a l'ús" del finançament autonòmic, si no una "fórmula per a aprofundir en l'autogovern" català.

A més, la ministra va convidar a les autonomies al fet que "s'inspiren en l'acord" PSC-ERC "per a poder explorar altres rutes, altres camins que permeten satisfer" les demandes que tenen en matèria de finançament "sense que això implique en cap cas fer fallida la solidaritat del conjunt per a la prestació d'eixos servicis".

Davant estes paraules, Baldoví veu necessari resoldre "el problema del finançament per a Catalunya prèviament i fonamentalment per a aquelles comunitats autònomes que estan sent pitjor tractades per un sistema de finançament que fa deu anys que està caducat".

Es tracta, ha recordat, d'"un problema que Montero hauria d'haver abordat ja en lloc de deixar passar el temps, deixar passar els anys sense fer absolutament res".

"Per tant, dir-li ben clar al PSOE i a la senyora Montero que ja està bé d'amagar el cap davall de l'ala. És el moment de les solucions, dels fets i d'una vegada per sempre d'abordar el model d'un nou sistema de finançament que contemple el deute il·legítim que els valencians hem pagat i un sistema d'anivellament", ha reivindicat, després de reiterar que la Comunitat és "la comunitat autònoma pitjor finançada per culpa del PSOE i del PP".

Destacats