Política

Baldoví admet que hi ha "diferències" dins de Més-Compromís però "no són insalvables"

1 minut

El síndic de Compromís en Les Corts, Joan Baldoví

Este cap de setmana en Albalat dels Sorells (València), se celebra el congrés Nacional Més-Compromís. Un congrés que es preveu "mogut", segons les paraules del síndic de Compromís en Les Corts, Joan Baldoví, ja que és símptoma que "el partit està viu". Així, ha admés que "hi ha diferències, però no són insalvables". "El missatge ha de ser clar: ací cabem tots. I el dilluns tenim molta faena per a recuperar el govern de la Generalitat i posar al senyor Mazón --president de la Generalitat-- i al govern de la vergonya de vacances", ha sostingut.

El Congrés de Més-Compromís se celebra este cap de setmana i tres candidatures opten a encapçalar el partit. En concret, es presenten l'actual secretària general de Més-Compromís, Amparo Piquer, amb la candidatura 'Guanyar el País'; la proposta Compromís pel País Valencià, liderada per David González; i el projecte polític 'Reviscola', encapçalat per la diputada de Compromís en Les Corts Mònica Álvaro.

Alvaro ha assegurat que el seu equip "ha fet tot el possible" per a "poder arribar a dues candidatures", al mateix temps que ha lamentat que no haver aconseguit reduir el nombre de propostes polítiques és "un error". "Sabíem que amb la candidatura oficialista --'Guanyar el País'-- no teníem un full de ruta comú i la candidatura va ser molt clara quan va dir 'Només m'asseuré amb aquella gent que tinga un full de ruta comú a la meua', per la qual cosa nosaltres això ho teníem claríssim. Però pensàvem que podríem arribar a un acord amb l'altra candidatura", ha apuntat en relació amb el projecte del també aspirant David González ('Compromís pel País Valencià').

D'altra banda, ha subratllat que este congrés serà "difícil" i ha criticat el procés d'inscripció, perquè "molta gent s'ha quedat sense poder inscriure's". "Era més fàcil ajuntar-te a fer una paella el diumenge. Hem rebut més convocatòria per a la paella del diumenge que per al congrés", ha ironitzat.

La candidata a liderar Més-Compromís ha denunciat que "no els han deixat votar" la primera esmena, una esmena al reglament, perquè els han traslladat que "era contrària a un reglament que s'ha votat després".

Sobre el seu model de partit i país, ha reivindicat "un partit i un país en el qual construïm tots i totes i no sols aquells que puguen arribar, tinguen els mitjans i estiguen més a prop", en el qual "tots i totes puguem votar", alguna cosa que, ha retret, "no els han deixat este matí".