Les oposicions d'Educació de 2025 comptaran amb un total de 1.607 places de personal docent, amb l'objectiu de reduir el percentatge de personal funcionari interí. D'elles, el 10 % es reservaran per a persones cons diversitat funcional. El ple del Consell ha aprovat, així, el decret pel qual s'aprova l'oferta d'ocupació pública de personal docent no universitari dependent de la Conselleria d'Educació, Cultura, Universitats i Ocupació per a l'any 2024.
En concret, la taxa de reposició és de 1.339 llocs docents, però enguany, amb la finalitat de reduir el percentatge de personal funcionari interí i avançar en l'estabilitat en l'ocupació pública docent, s'ha decidit augmentar en un 20 % esta taxa, i s'oferixen 268 places més.
El nombre de places per procediment d'ingrés serà de 1.590 places per a Secundària; 7 places per a professorat especialistes en sectors singulars de la Formació Professional; 6 places per a Escoles Oficials d'Idiomes; 2 places per a professorat de Música i Arts Escèniques; i 2 places per a professorat d'Arts Plàstiques i Disseny. Del total de places se'n reservarà un 10 % per a persones amb diversitat funcional.
La convocatòria d'estes oposicions s'efectuarà entre octubre i desembre de 2024, i les oposicions es faran a partir de juny de 2025.
Noves aules específiques
La Conselleria d’Educació, Cultura, Universitats i Ocupació ha augmentat en 40 les aules específiques situades en centres ordinaris per a atendre alumnat amb necessitats educatives especials per al curs 2024-2025.
D’esta manera, en el pròxim curs la Comunitat Valenciana disposarà de noves aules UECO, de les quals 29 se situaran en centres d’Educació Infantil i Primària i 11 en instituts d’Educació Secundària.
Amb este increment, hi haurà 295 unitats en la Comunitat, 139 en la província d’Alacant, 107 en la de València i 49 a Castelló.
El curs 2024-2025 serà l’any en què es produïsca el major increment d’aules UECO dels últims anys, ja que en el de 2020-2021 hi va haver un augment de 7; en el de 2021-2022 van ser 8 aules més; en 2022-2023 les aules UECO van augmentar en 17; i el curs 2023-2024 que acaba de concloure va comptar-ne amb 24 més.
Per províncies, estes aules s’incrementen en 12 CEIP i 5 en IES de la província d’Alacant; en 13 CEIP i 5 IES de la de València; i en 3 CEIP i 2 en IES de la província de Castelló.
Les noves aules UECO estaran situades en les localitats següents: Alacant (3), Albatera, l’Alfàs del Pi, Almoradí, Benidorm (2), Cocentaina, Devesa de Campoamor, Elx (2), Ibi, la Vila Joiosa, Santa Pola, Teulada, Villena, Almassora, Benicarló, les Alqueries, Nules, Vinaròs, Aldaia, Benetússer, Casinos, Gilet, Manises, Massalavés, Massamagrell, Meliana, Oliva, Ontinyent, Paiporta, Riba-roja, Torrent (2), València (3) i Xirivella.
La directora general d’Innovació i Inclusió Educativa, Xaro Escrig, ha explicat que la decisió de posar estes unitats en funcionament “s’ha pres després d’estudiar els corresponents informes sociopsicopedagògics de l’alumnat per al qual es proposa esta modalitat d’escolarització”.
“A través d’estes aules es pretén donar resposta a la inclusió educativa de l’alumnat en els centres docents, i d’esta manera garantir els principis de qualitat, igualtat d’oportunitats, equitat i accessibilitat universal a l’educació”, ha assenyalat Escrig.