Així avança l'Anell Verd Metropolità de València que connectarà l'Horta amb la mar

Este anell circular per a ciclistes i vianants connectarà l'àrea metropolitana de València amb camins històrics i naturals

Guardar

Anell Verd Metropolità
Anell Verd Metropolità

Avança la construcció de l'Anell Verd Metropolità de València, un corredor circular de més de 56 quilòmetres per a ciclistes i vianants, que no només connectarà els pobles de l'Horta entre si i amb la mar, sinó que, a més, aquesta connexió es realitzarà, en alguns trams, amb camins històrics i naturals. Sens dubte, una infraestructura ciclista de gran envergadura que contribuirà a fomentar la mobilitat sostenible a l'àrea metropolitana de València.

En estos moments continua la connexió entre els municipis de Sedaví i Picanya en la comarca de l'Horta Sud. El conseller de Medi ambient, Infraestructures i Territori, Vicente Martínez Mus, ha explicat que esta actuació compta amb un pressupost de 3,6 milions d'euros i completa el recorregut de l'Anell Verd Metropolità de València, al seu pas per la comarca de l'Horta Sud.

Martínez Mus, que ha estat acompanyat pel secretari autonòmic d'Infraestructures, Javier Sendra, i la directora general d'Infraestructures, María José Martínez Ruzafa, ha destacat que esta obra "dona continuïtat als trams ja construïts en el tram 1, des de Pinedo fins a Sedaví, i els trams 3 i 4 compresos entre Picanya i Quart de Poblet". Amb esta actuació "posarem en servici una connexió funcional i de gaudi del paisatge i paratges naturals per als veïns de l'Horta Sud", ha indicat.

Durant la visita, el conseller ha constatat que el pas davall la CV-400 s'està executant sense incidències "en una de les principals vies de connexió dels municipis de l'Horta Sud amb la ciutat de València amb una intensitat de trànsit diària elevada". Per a reforçar la seguretat viària "s'està construint un pas inferior davall la carretera CV-400 que permetrà l'encreuament segur en la zona de Sociópolis, en les proximitats del barri de La Torre".

La Direcció General d'Infraestructures ha intensificat els treballs durant l'època estival, amb menys intensitat de trànsit. En este sentit, s'està duent a terme l'execució del pas de l'itinerari per a ciclistes i vianants de l'anell verd davall la CV-400. L'actuació s'està executant en dues meitats, de manera que una de les dues calçades estiga oberta i per esta discórrega el trànsit en sentit nord (València/V-30) cap al sud (Albal), amb les limitacions de velocitat corresponents.

Característiques tècniques

La circulació en sentit sud (Albal) cap al nord (València/V-30) es desvia per les carreteres CV-407 i CV-36, per a fer-ho s'ha disposat la corresponent senyalització. L'execució de les obres del pas inferior en la CV-400 s'han iniciat este passat 17 de juliol amb l'objectiu de la finalització a l'inici del mes de setembre i que d'esta manera les dues calçades de la CV-400 estiguen obertes de nou al trànsit sense restriccions.

El traçat de l'anell verd metropolità del tram 2 entre Sedaví i Picanya registra una longitud de 5,6 quilòmetres, des de la V-31 (pista de Silla) on connecten amb el tram ja en servici.

El vial continua en direcció est-oest i travessa la mateixa autovia V-31 amb una nova passarel·la, el nucli urbà de Sedaví pel seu costat nord, i arriba fins a la CV-400 a l'entorn del barri de Sociópolis. Una vegada salvat l'encreuament mitjançant un pas inferior seguix amb el seu traçat, travessant les vies de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) i ja a Picanya connecta amb el tram de l'anell verd en servici.

El titular d'Infraestructures ha explicat que el projecte consta de tres importants estructures per a salvar a distint nivell el pas de la via per a ciclistes i vianants per damunt o per davall d'altres infraestructures de transport existents.

El pas davall la carretera CV-400 que es resol mitjançant un caixó de formigó de 27 metres de longitud total, i dimensions interiors lliures de pas de 5 metres d'ample i 3 metres d'altura. La passarel·la sobre l'autovia V-31 (pista de Silla), amb una longitud total de 340 metres entre rampes d'accés i el tram sobre l'autovia, i un ample de plataforma de 5 metres. I la passarel·la sobre les vies d'FGV al costat de l'estació de València Sud, amb una estructura d'una única obertura de 40 metres.

Al llarg del recorregut es preveuen tres àrees de descans amb mobiliari urbà, bancs, aparcabicis, panells informatius, arbrat i la plantació d'altres espècies autòctones.

Les obres del tram 2 de l'anell verd tenen un termini d'execució de 24 mesos i són finançades amb fons Next Generation EU a través del Pla de recuperació, transformació i resiliència.

Destacats