Anar al metge en menys de 48 hores, reduir les llistes d'espera a 50 dies i ampliar la plantilla de sanitaris. Aquest és el model de sanitat pública que busca Carlos Mazón per a la Comunitat Valenciana. El futur president de la Generalitat s'ha marcat l'objectiu de revertir el "col·lapse" en el qual el Partit Popular considera que es troba sumida aquesta àrea de l'estat del benestar.
"Tenim grans professionals sanitaris però la pitjor gestió política de la sanitat pública. Des del PPCV volem blindar el pressupost de sanitat, ser atés pel metge de capçalera com a màxim en 48 hores i blindar per llei les llistes d'espera en un màxim de 50 dies", afirmava Mazón durant la campanya electoral.
Precisament, durant les últimes setmanes, el dirigent 'popular' ha insistit en les problemàtiques dels diferents departaments de salut de la Comunitat Valenciana, com el cas de Vinaròs, que definia com "un dels punts més crítics en situació d'emergència total", el de Torrevella, on "una colonoscòpia ha passat de 70 dies d'espera a 300 dies", o el de Requena, "on per a rebre tractament de quimioteràpia els malalts han de desplaçar-se a València".
Des del PPCV denuncien que en diferents departaments "falten cardiòlegs, psiquiatres, radiòlegs, cirurgians per la falta de gestió, previsió i eficàcia i d'incentius per a les zones més complicada de cobrir". "No és possible que en la Comunitat Valenciana paguem més imposats que en la resta d'Espanya i els serveis públics siguen els pitjors", insisteix Mazón.
Eliminació del requisit lingüístic
En aquest sentit, Carlos Mazón impulsarà una proposta per a incentivar als sanitaris perquè es queden a treballar en la Comunitat Valenciana amb plans d'estabilització, primes i incentius per a les places que són més difícils de cobrir. Dins d'aquestes mesures, s'eliminarà el requisit lingüístic en la sanitat "perquè no té sentit comú que perdem professionals sanitaris".
Finalment, una altra de les mesures que defensa el dirigent 'popular' i que aplicarà amb la seua arribada a la Generalitat serà la reinstauració del Centre d'Informació i Coordinació d'Urgències (CICU) a les províncies de Castelló i Alacant, "perquè aquests centres de coordinació d'urgència provincials han d'estar pegats al territori i donar una atenció adequada".