Política

Álvaro "tendix la mà" a David González per a presentar una candidatura conjunta en el Congrés de Més Compromís

1 minut

Mònica Àlvaro, diputada de Compromís en les Corts

Reviscola, la candidatura que lidera la diputada Mònica Àlvaro per al Congrés de Més Compromís --formació majoritària de la coalició Compromís-- "dona la mà" a la candidatura de Compromís pel País Valencià (CompromísPV), que lidera David González, exalcalde d'Oliva, per a oferir una candidatura conjunta que represente el "desig de canvi que demana la militància".

Àlvaro explica, en un comunicat, que en les reunions que han mantingut han pogut "constatar una plena sintonia programàtica, que la militància no entendria que no es transformara en una candidatura conjunta de canvi".

De fet, recorda, Reviscola i CompromísPV van pactar un acord programàtic per a canviar el rumb del partit que es focalitzava en dos eixos fonamentals: la democràcia interna i el valencianisme.

Aquest oferiment per part de Reviscola es dona en un moment en què les bases de la candidatura de CompromísPV han decidit no pactar amb la candidatura que lidera Amparo Piquer. Per tal motiu, des de Reviscola es considera que "és el moment de reprendre les negociacions que es van quedar damunt la taula, a les quals des de Reviscola no hem renunciat, per a poder construir una alternativa que anime la militància a participar en el Congrés".

Des de la candidatura s'assenyala també altres "punts clau" del seu programa amb els quals hi ha hagut "plena sintonia" entre les dues candidatures. D'una banda, es refereix a "l'activació de la militància, que es troba desencantada --i d'ací el nom de Reviscola--, per a tornar a dinamitzar el partit, i, d'una altra, recuperar el valencianisme com a eix central de les reivindicacions i de la ideologia de Més Compromís, perquè és el valor que els uneix a tots".

"DIFUMINATS" A SUMAR

"És a dir --explica Àlvaro--, nosaltres som feministes, som d'esquerres i som ecologistes, per descomptat, però el nostre feminisme, els nostres valors d'esquerra i el nostre ecologisme estan arrelats al país. Fem valencianisme feminista i fem feminisme valencianista, perquè no es pot deslligar un de l'altre. Així i tot, el que hem vist massa vegades és el que el valencianisme es deixa com un valor secundari i es prioritza un eix d'entesa amb l'esquerra espanyola, que ens ha portat a una integració electoral amb Sumar que difumina la visibilitat de Compromís i no posa per davant l'agenda valenciana, com s'ha pogut veure amb el cas de l'ampliació del port de València".

Finalment, Mònica Àlvaro també ha insistit en "la necessitat de celebrar un debat obert entre totes les candidatures per a fer partícip a la militància dels programes polítics per al partit que representen les diferents candidatures i contrastar els diferents punts de vista".