Alfafar aprovarà bonificacions per a fer costat als veïns afectats

Estes bonificacions s'aprovaran en el pròxim ple del consistori i se sumaran a les ajudes d'altres administracions

Guardar

Efectes de la DANA a Alfafar
Efectes de la DANA a Alfafar

Alfafar continua recomponent-se de la devastadora DANA del passat 29 d'octubre. I és que malgrat que ja han passat més de 20 dies d'una de les pitjors riuades, el llot encara seguix present. Com explica l'alcalde de la localitat, Juan Ramón Adsuara, "en estos moments, les nostres prioritats s'estan centrant a buidar el llot i el tractament del mateix i de les aigües fecals; mantindre els desguassos generals en ple funcionament per a tindre'ls nets i evitar que s'obturen, ja que això suposaria haver de picar i trencar la via pública; però també estem centrats en traure els cotxes que encara queden en els grans garatges i els grans pàrquings de dues plantes".

I és que encara que en un primer moment els treballs es van centrar a recuperar els habitatges dels veïns i veïnes – un esforç que era primordial – els dies passen i encara queden garatges on els cotxes i el llot es continuen acumulant. Com ha apuntat Adsuara, "hem habilitat una campa de 12.000 metres quadrats per a portar fins allí els cotxes danyats amb l'ajuda d'una grua per a poder contactar amb els propietaris i que els periten, els desballesten o els recuperen, si és possible".

Així mateix, tal com confirmen fonts municipals a este diari, s'ha activat un pla de retirada del llot per a treballar en tota la zona comercial de la localitat, un dels motors clau de l'economia local d'Alfafar. I és que l'obertura, però sobretot la tornada a la normalitat d'esta àrea comercial tal com es coneixia abans de la DANA, encara costarà un temps. El procés va més lent. És possible que superfícies com IKEA puguen obrir més prompte, perquè en tindre diverses plantes, els danys s'han concentrat en la zona d'aparcament i el quadre elèctric, però hi ha altres botigues que estan completament devastades. A més, cal no oblidar que esta zona comercial, on també se situa el MN4, depén, principalment, de l'afluència de pobles veïns, que també estan completament arrasats.

Per este motiu, apunta l'alcalde d'Alfafar, Juan Ramón Adsuara, "el més important, en estos moments, és que estem preparant-nos per a gestionar totes les bonificacions i ajudes llançades per la Generalitat Valenciana i el Govern d'Espanya; però a més, en el pròxim ple de l'Ajuntament d'Alfafar, aprovarem bonificacions complementàries per a fer costat als veïns i veïnes afectades".

En este punt, Adsuara també ha avançat que "estem reunint-nos amb els tècnics i amb empreses que ens recolzaran en la creació d'un nou model de ciutat. I a partir d'ací, treballarem sense descans per a la reconstrucció d'Alfafar".

Mobilitat a Alfafar

Per a substituir la línia C1 de Rodalia, s'ha creat una nova línia d'autobús que connecta Alfafar i Catarroja amb València ciutat. Un servei que tindrà un horari ininterromput de 05.00 a 22.40 hores, de dilluns a divendres; i de 05.30 a 22.40 hores els dissabtes, diumenges i festius. La freqüència de pas d'estos autobusos serà de 12 minuts.

El recorregut d'esta línia s'inicia a Silla i arriba fins a l'estació de Joaquín Sorolla, des d'on es podrà enllaçar amb la resta de línies d'EMT València. Este autobús passa per Albal, Catarroja, Massanassa, Benetússer i Alfafar. En el cas de Catarroja, este autobús tan sols realitza una parada enfront de l'Ajuntament de la localitat, en la parada antiga de Mercadona.

Així i tot, d'acord amb el ministre de Transports, Óscar Puente, la línia C1 de Rodalia estarà operativa íntegrament el 22 de desembre.

Destacats