València demana al Consell Superior d'Esports que "faça recapacitar" a la RFEF sobre les seus del Mundial

La regidora d'Esports ratlla de "inadmissible" que València s'haja quedat fora de les candidates

Guardar

Estadi Nou Mestalla en obres. Imatge: Xisco Navarro
Estadi Nou Mestalla en obres. Imatge: Xisco Navarro

La regidora d'Esports a l'Ajuntament de València, Rocío Gil, ha demanat al Consell Superior d'Esports que "faça costat a la ciutat, done un colp en la taula i faça recapacitar a la Real Federació Espanyola de Futbol (RFEF)" perquè València siga seu del Mundial en 2030.

Gil ha titllat "d'inadmissible" que València s'haja quedat fora de les candidates quan "hi ha comunitats que tenen fins a dos possibles seus". En este sentit, l'edi ha remarcat en un comunicat emés pel consistori que "reiterem que és un error com a país que València es quede fora de la candidatura, ja que no té cap sentit i no mereix este menyspreu".

Al seu torn, ha sostingut que "tant el secretari d'Estat d'Esports com el director general d'Esports del Govern són valencians i haurien de demostrar el seu valenciania defenent a la seua terra", al mateix temps que ha afegit que "València té una experiència més que sobrada i contrastada per a albergar esdeveniments internacionals de primer nivell".

Per a exemplificar la capacitat de la ciutat per a albergar grans esdeveniments, l'edil ha destacat que "ho vam demostrar amb la Copa Amèrica, amb el preolímpic de Basket que acabem de celebrar i ho tornarem a demostrar en 2027 amb el Campionat d'Europa d'atletisme en pista coberta".

Així mateix, ha exigit a tots els polítics "unitat" per a "defendre un projecte que beneficiaria a tota la ciutat": "És moment de tindre altura de mires, demostrar unitat i aparcar la política de baix nivell per a barallar fins al final perquè València puga ser seu del Mundial".

Gil ha manifestat que l'RFEF "no ha tardat ni 24 hores a menysprear la carta del secretari d'Estat on demanava una candidatura de màxims, és a dir, amb 13 seus, inclosa València". "La Federació no pot anar per lliure i ha de presentar una candidatura de consens", ha sostingut.

Destacats