Política

Aitana Mas: "Un total de 1.900 persones en risc d'exclusió social participaran en els itineraris sociolaborals del projecte 'Pilotem'"

'Pilotem' és fruit de la col·laboració de la Generalitat amb el Govern central i es destina per al seu finançament 10.243.668 euros

1 minut

Aitana Mas en la inauguració a Alacant de la jornada de formació del projecte ‘Pilotem Comunitat Valenciana’as alicantre

La vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Aitana Mas, ha anunciat la participació de 1.900 persones en situació de vulnerabilitat en els itineraris d'inclusió social que es van a engegar gràcies al programa 'Pilotem Comunitat Valenciana".

Aitana Mes ha inaugurat a Alacant la jornada de formació del projecte 'Pilotem Comunitat Valenciana' dirigida a representants de les tretze entitats d'acció social de la província que formen part d'aquest projecte d'inclusió social.

'Pilotem' s'emmarca en el conveni de col·laboració de la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives i la Secretaria General d'Objectius i Polítiques d'Inclusió i Previsió Social del Ministeri d'Inclusió Seguretat Social i Migracions.

La vicepresidenta ha explicat que l'objectiu del programa és realitzar itineraris per a la inclusió social de persones perceptores o beneficiàries de la Renda Valenciana d'Inclusió (RVI) o de l'Ingrés Mínim Vital (IMV), o bé persones que es troben en situacions de risc d'exclusió social.

Com ha indicat Mes, les entitats del tercer sector "són les encarregades de desenvolupar els itineraris que formen part del projecte Pilotem, aprofitant la seua experiència en l'execució d'aquests itineraris mitjançant l'aplicació d'una innovadora metodologia d'intervenció social".

Una vegada finalitzats els itineraris, es realitzarà una avaluació a fi de generar "un millor coneixement de les polítiques d'inclusió i previsió social", de manera que es puguen adoptar les mesures necessàries "per a millorar les taxes d'accés a la RVI i a l'IMV i incrementar la seua efectivitat" ha assenyalat la vicepresidenta.

El programa es finança a través del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència de la Unió Europea i s'ha establit la quantitat de 9,3 milions d'euros per a les entitats participants amb l'objectiu que puguen desenvolupar els itineraris.

En tota la Comunitat Valenciana, 32 entitats engegaran 42 projectes amb una previsió de participació de 1900 persones: 1.105 en la província de València, 164 en la de Castelló i 634 persones beneficiàries en la província d'Alacant.

Projecte 'Pilotem'

La vicepresidenta ha assenyalat que les entitats del tercer sector "tenen l'experiència en el desenvolupament d'itineraris" i el que es pretén amb 'Pilotem CV' "és conjugar el seu saber fer amb els canvis normatius en matèria de serveis socials que suposa el mapa del Sistema Públic de Serveis Socials".

Les entitats del tercer sector, ha afegit, "arriben en moltes ocasions on el sistema de protecció no pot arribar i és per això pel que és fonamental aquest treball conjunt per a cobrir les necessitats socials dels col·lectius més vulnerables".

La jornada formativa que ha tingut lloc aquest matí ha servit per a marcar les directrius metodològiques a implementar en el projecte Pilotem CV. Es pretén treballar cap a la inclusió social des de les bones pràctiques, potenciant la coordinació entre les entitats del tercer sector i els equips de serveis socials d'atenció primària, que també col·laboren en el programa, a través de la figura de la persona professional de referència. Així mateix, l'objectiu és disminuir la bretxa digital existent en els col·lectius més vulnerables amb mòduls de capacitació i millora en competència digital.