Política

Agricultura abona 1,1 milions d'euros de les ajudes per a 'collita en verd' en 2024 a més de 300 viticultors

1 minut

Agricultor fent treballs en l'horta d'Alboraia

La Conselleria d'Agricultura, Aigua, Ramaderia i Pesca abonarà en les pròximes setmanes un total d'1.160.468 euros a 306 viticultors que han realitzat 'collita en verd' corresponents a l'any 2024.

La 'collita en verd' consistix en la destrucció o eliminació total dels raïms de vinyes que es destinen a la producció de raïm per a vinificació, quan encara estan immadurs, de manera que es reduïsca a zero el rendiment de la parcel·la. Esta pràctica té com a finalitat evitar una crisi de mercat i recobrar l'equilibri de l'oferta i la demanda en el mercat vitivinícola.

En este sentit, s'ha dut a terme esta collita prematura en 1.115 hectàrees de vinya en la Comunitat Valenciana.

Estes ajudes s'emmarquen en les accions de suport al sector que impulsa la Conselleria, en el marc del Pla Estratègic de la Política Agrícola Comuna, finançades a càrrec del Fons Europeu Agrícola de Garantia Agrària.

Per a intentar alleujar la situació del sector, la Comissió Europea ha aprovat distinta normativa amb mesures excepcionals de caràcter temporal, entre elles la possibilitat de convocar ajudes per a la 'collita en verd' durant l'any 2024.

Durant els últims anys el sector del vi ha patit severament les pertorbacions del mercat en crisi a conseqüència de la pandèmia, la guerra a Ucraïna i la variació a l'alça en el preu dels inputs.