25n
25N
25N

Així serà la nova "policia sanitària"

La Generalitat i el Govern posen en marxa la figura del “policia sanitari” per a evitar agressions en els centres de salut de la Comunitat

Així serà la nova "policia sanitària"
10/01/2018 -

El Govern d’Espanya i la Conselleria de Generalitat posaran en marxa la nova “policia sanitària” amb la finalitat d’evitar les agressions als professionals sanitaris que treballen en els hospitals i en els centres de salut del nostre territori. D’aquesta forma, cada centre comptarà amb un interlocutor directe dels cossos policials, la qual cosa donarà lloc a una resposta més àgil davant possibles agressions.

La Policia Nacional i la Guàrdia Civil, dependents del Govern d’Espanya, ja han nomenat als seus interlocutors, i ara li toca a la Generalitat Valenciana designar als seus. A més d’aquests nomenaments, es pretén catalogar els centres hospitalaris per a dur a terme una “labor preventiva” tenint en compte els antecedents violents.

Segons el delegat del Govern a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Moragues, amb aquesta “policia sanitària” es vol “actuar de la mà dels professionals mèdics i en coordinació amb la Conselleria per a intervenir i donar una ràpida resposta davant aquest tipus de situacions” amb l’objectiu de “reduir aquest tipus d’incidents”.

Metges en un centre de salut

Els sindicats de metges demanaven millors mesures de seguretat

El secretari general del Sindicat Mèdic de la Comunitat Valenciana (CESM-CV), Andrés Cánovas, va instar fa pocs dies a la Generalitat i al Govern a posar “els mitjans econòmics suficients perquè realment els professionals sanitaris tinguem la seguretat que necessitem”. A més va lamentar que “en l’actualitat ja existeix un botó d’alarma que es pot prémer en l’ordinador però no hi ha suficient personal de seguretat i est pot tardar a arribar a la consulta més de 10 minuts“.

Sobre l’augment de les agressions en centres mèdics en els últims anys, Cánovas ha apuntat com una de les causes “les dificultats en l’assistència“. “Es donen situacions en les quals els malalts i els seus familiars perden els nervis”, alerta.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

13 + 11 =

bombers
CCCC
bombers
Valencia activa