caixa popular

La Policia Local de València reforçarà la seua formació en prevenció de radicalismes

La Policia Local de València reforçarà la seua formació en prevenció de radicalismes
24/09/2018 -

La Policia Local de València desenvoluparà tres plans finançats pel Programa Horizonte 2020 de la Comissió Europea per a optimitzar la seguretat tant de la ciutadania com dels grups d’investigació. Els projectes consisteixen en «la protecció i investigació d’accidents amb substàncies perilloses; el suport al comandament i control en cas d’emergència climàtica i la formació per a la prevenció i identificació de radicalismes», ha assenyalat la regidora de l’àrea de Protecció Ciutadana, Anaïs Menguzzato.

Menguzzato ha valorat aquests cursos dirigits a «reforçar la formació» dels i de les agents i ha recordat que la Policia Local de València va ser «pionera en la formació contra els delictes d’odi».

D’aquesta manera, ha indicat que el projecte ROCSAFE (Remotely Operated CBRNe Scene Assessment & Forensic Examination) pretén «canviar el sistema d’avaluació i investigació dels successos en els quals hi haja involucrats materials nuclears, biològics, químics, radiològics o explosius» amb l’objectiu de garantir la seguretat dels i les agents, davant aquests escenaris.

A més, ha precisat que el pla «desenvoluparà noves tecnologies mòbils i per control remot que facilitaran tant la detecció i identificació d’aquest tipus de materials com la recopilació de proves forenses en diverses situacions i condicions».

Pel que fa al projecte beAWARE, ha assenyalat que proporcionarà «suport en totes les fases d’un incident d’emergència». Concretament, es desenvoluparà una solució integrada per a donar suport a la previsió, la detecció primerenca, la transmissió i el seguiment de la informació sobre l’emergència, l’anàlisi total de les dades multimodals i la gestió de la coordinació entre els equips de primera resposta i les autoritats.

El sistema comptarà amb el suport de plataformes, teories i metodologies que ja s’utilitzen per a prevenir i gestionar desastres i afegir elements necessaris per a fer que siguen eficients i treballen en harmonia amb un mateix objectiu.

Prevenció de crim organitzat i radicalismes

El crim organitzat i les xarxes terroristes «són un gran desafiament per a la Unió Europea i són molts els actors que treballen en la conscienciació, prevenció, identificació i intervenció d’aquesta amenaça i dels riscos de radicalització», ha recordat Menguzzato. Per això, ha afirmat que el projecte TAKEDOWN té com a objectiu «generar nous coneixements sobre aquests problemes des d’una investigació multidimensional, incloent-hi la Policia de proximitat, per a poder desenvolupar millors estratègies i eines».

En aquest sentit, la plataforma descriurà aspectes socials, psicològics, i econòmics, així com altres dimensions, activitats i respostes. Així mateix, el sistema realitzarà una investigació empírica integral que, combinada amb coneixement específic internacionalment, garantirà un model vàlid i intuïtiu.

Segons Anaïs Menguzzato, TAKEDOWN es dirigirà a «professionals de primera línia i disposarà de mòduls per a les forces de seguretat, amb materials didàctics i solucions de seguretat digital». Quant als fluxos d’informació que s’obtinguen, donaran suport als experts en la selecció dels enfocaments i les solucions de seguretat adequades.

Més informació


jo amb ribo

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

12 − dos =