25n
25N
25N

La Policia Local de València estableix un dispositiu per a garantir la seguretat en la Fase 1

La Policia Local de València estableix un dispositiu per a garantir la seguretat en la Fase 1
19/05/2020 -

La Policia Local de València ha establit un ampli dispositiu per tota la ciutat per a garantir la seguretat de les persones durant la desescalada, a través de controls de desplaçaments, tant en turismes particulars com en transports públics, i una intensificació de la vigilància en terrasses, bars i restaurants així com en parcs i espais públics.

El regidor de Protecció Ciutadana de l’Ajuntament, Aarón Cano, ha subratllat en un comunicat la “normalitat” de la primera jornada de la Fase 1 en la qual ha destacat el “compliment majoritàriament exemplar”. De fet, segons les seues dades, les propostes de sanció han descendit considerablement fins a les 24 que va interposar aquest dilluns la Policia Local, mentre que el dia anterior van ser 199.

“Lògicament, en augmentar les activitats permeses, han descendit en la mateixa proporció”, ha indicat el responsable municipal de Protecció Ciutadana, qui ha manifestat que el dispositiu de Policia Local té com a prioritat “garantir la seguretat de tota la ciutadania” i es prolongarà durant totes les fases de la desescalada per a “evitar un repunt de contagis” de Covid-19, per la qual cosa s’intensificaran les vigilàncies i els controls.

CIRCUITS “SEGURS”

El responsable de Seguretat a l’Ajuntament també ha anunciat que la Policia Local de València “potenciarà la creació de circuits segurs perquè la gent puga passejar o fer esport garantint-se les distàncies de seguretat” i ha apel·lat a la responsabilitat individual mantenint les distàncies de seguretat en tot moment i utilitzant mascaretes, l’ús de les quals “és altament recomanable per a protegir-te i protegir als altres”, ha assenyalat.

Quant al dispositiu de la Policia Local, s’establiran controls estàtics per tota la ciutat per a controlar l’ús de la mascareta quan diverses persones utilitzen un mateix vehicle i no convisquen en el mateix domicili.

Així mateix es controlarà l’ocupació màxima de dues persones per fila de seients quan no convisquen en el mateix domicili i es controlarà que els desplaçaments siguen en la mateixa província. Quant al transport públic, es vigilarà l’ús obligatori de la màscara i l’ocupació en autobusos, taxis i VTC.

Quant a les terrasses i bars, controlarà la distància obligatòria de dos metres entre taules i persones, inspeccionarà que l’ocupació màxima siga del 50% de les taules i de l’aforament i que els grups no excedisquen de les 10 persones.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

deu − 5 =