25n
25N
25N

La Policia Local de València ha realitzat 20.676 servicis humanitaris al llarg de 2020

La Policia Local de València ha realitzat 20.676 servicis humanitaris al llarg de 2020
19/08/2020 -

La Policia Local de València ha realitzat 20.676 servicis humanitaris i assistencials entre l’1 de gener i el 14 d’agost de 2020, la qual cosa suposa una mitjana de 91 actuacions diàries, segons ha assenyalat el regidor de Protecció Ciutadana, Aarón Cano. Amb motiu de la celebració en aquestes dates del Dia Mundial de l’Assistència Humanitària, l’edil ha destacat les accions que en aquest sentit han dut a terme la Policia Local, Bombers i Protecció Civil.

Del total de casos atesos per la Policia Local entre l’1 de gener i el 14 d’agost de 2020, la majoria ha consistit en labors d’auxili a persones amb problemes de salut, així com a persones que han patit caigudes o danys a la via pública. Respecte a les atencions per malaltia, aquestes han disminuït un 22 % en relació amb el mateix període de 2019. Quant a les caigudes, enguany la Policia Local ha intervingut en 3.304 ocasions, 818 menys que l’any passat en el mateix espai de temps.

Pel que fa a les persones necessitades d’empara per la seua situació de vulnerabilitat per no tindre llar, recursos econòmics o trobar-se en risc d’exclusió, Aarón Cano ha explicat que “s’ha realitzat una labor essencial, que ha suposat atendre 1.487 casos, xifra que s’ha vist incrementada durant el període de confinament, en què es van realitzar nombroses actuacions destinades a protegir aquestes persones”. L’edil ha ressaltat la col·laboració amb el servici de Protecció Civil, que durant l’Estat d’Alarma es va encarregar del repartiment de menjar en el poliesportiu del Cabanyal i el Tram III del Jardí del Túria, on també va assumir el servici de dutxes disposat per a aquest col·lectiu, així com l’assistència integral en els allotjaments habilitats a la Petxina I i II, “facilitant amb això que desenes de persones en situació de vulnerabilitat pogueren tindre l’ajuda humanitària que precisaven, la qual cosa es va realitzar en estreta col·laboració amb les delegacions de Salut i de Servicis Socials”.

Una altra de les tasques humanitàries i assistencials ha sigut la cerca i localització de persones extraviades o desaparegudes a la ciutat, que ha suposat 663 intervencions, 50 menys en relació amb el mateix període de 2019.

“Els servicis de Protecció Ciutadana a València estan a l’altura de les necessitats d’una societat moderna que, com la nostra, aspira a la igualtat i mira cap al futur, al mateix temps que són garant de la defensa dels drets socials i les llibertats públiques”, ha assenyalat Cano. “La millor manera de garantir la seguretat és mitjançant polítiques dirigides a aconseguir la cohesió social”, ha indicat l’edil, qui aposta per “una Policia Local més pròxima al ciutadà i per això s’està potenciant el seu paper mediador, d’auxili i ajuda a la ciutadania, especialment dels sectors més vulnerables i per això més indefensos de la població”.

La Policia Local de València, Bombers i Protecció Civil han treballat de manera coordinada i conjunta amb altres Forces i Cossos de Seguretat, amb Creu Roja i els servicis municipals de Sanitat i Servicis Socials, “destacant la col·laboració amb la Unitat Militar d’Emergències (UME), que va realitzar un gran desplegament d’efectius a la ciutat durant la situació d’Estat d’Alarma”.

“La nostra prioritat és la ciutadania, garantir la convivència i per això és necessària la implicació, a més de les administracions, de la iniciativa social a la qual prestem especial interés perquè són qui millor coneixen i més a prop estan dels problemes quotidians dels nostres barris”, ha indicat el regidor, que planteja, entre altres objectius per a aquesta legislatura, “augmentar la presència al carrer amb policies que s’involucren més en la vida del barri i la presència dels quals genere en el veïnat confiança i tranquil·litat els 365 dies de l’any, una Policia pròxima i moderna enfocada a un paper més social, en definitiva, una Policia per al segle XXI”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

7 + setze =